Tracte "de favor" cap a Balears, Canàries, Ceuta i Melilla per part de la futura Llei de Ports
 
Hi haurà un augment de metres de les eslores dels vaixells -de set a dotze-, que gaudiran de taxes especials o l'exempció de la taxa de senyalització nàutica que suposarà "un benefici per a la nàutica d’esbarjo i esportiva”. 

12/04/2010

stream.php
La futura Llei de Ports, que es preveu que sigui aprovada abans del pròxim 30 de juny, mantindrà uns "fons de compensació" que suposarà un "tracte diferenciat en favor" de les instal·lacions portuàries de Balears, Canàries i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.
 
Així ho va assegurar en roda de premsa el portaveu de la Comissió de Foment i Habitatge del PP, Andrés Ayala, després de reunir-se en la seu de la Cambra de Comerç amb els empresaris de les illes, qui, a més a més, va incidir que la Llei conté diferents propostes que "afavoreixen" a l'arxipèlag balear. En aquest sentit, es va referir a l'augment de metres de les eslores dels vaixells -de set a dotze-, que gaudiran de taxes especials o l'exempció de la taxa de senyalització nàutica, que suposarà "un benefici per a la nàutica d’esbarjo i esportiva, una de les activitats fonamentals" de Balears, va remarcar.
 
Segons va explicar el president de la Cambra, Joan Gual de Torrella, en la reunió, el 'popular' es va mostrar "comprensiu" sobre el fet insular, així com que hi ha una sèrie de qüestions, com l'harmonització normativa, en les que per a "ser justos, no poden ser iguals" que amb la resta de comunitats, va indicar Gual de Torrella. Ayala va recordar que tots els grups polítics han presentat més de 750 esmenes parcials a la futura llei, 420 de les quals "de comú acord" entre el PP i PSOE. Aquest aspecte, segons el president de la Cambra, és una "garantia de continuïtat" que no serà una normativa "pendular d'una legislació".
 
En la trobada en què també va estar present el president del PP en Balears, José Ramón Bauzá, van participar els portaveus de distintes entitats de la nàutica de recreació i de les navilieres com l'Associació de Clubs Nàutics de Balears, l'Associació de Consultors i Gestors Nàutics de Balears, la d'Empreses Nàutiques, el Real Club Nàutic de Palma, l'Associació d'Instal·lacions Nàutic Esportives de Balears, l'Associació Menorquina d'Empreses Nàutiques, o Drassanes Mallorca, entre moltes altres.

 
SBC / Agencias

OPINA -TORNAR