El Club Nàutic Port de la Selva pioner d’un projecte transfronterer de vela esportiva
 
L'objectiu és  interessar i formar els joves en la pràctica de la Vela Llatina per garantir una protecció del patrimoni marítim català, i apropar als joves i no tant joves de les dues bandes dels Pirineus
 
10/04/2010

Puerto-Deportivo-Club-Nautic-Port-de-la-Selva_articlefull
Arrel de les jornades transfrontereres que es varen celebrar el darrer mes de desembre a Banyoles, responsables de la Federació Francesa de Vela s'han posat en contacte amb el Club Nàutic Port de la Selva, per poder organitzar conjuntament un programa transfronterer amb clubs de la Catalunya nord i d'aquesta forma poder demanar subvencions per aquest projecte a la Unió Europea.
 
El 9 d’abril, responsables del Club Nàutic de Port de la Selva i de la Federació Francesa de Vela es van reunir a El Port de la Selva per definir les línies bàsiques d'aquest programa. L'objectiu és, per una banda, interessar i formar els joves en la pràctica de la Vela Llatina per garantir una protecció del patrimoni marítim català amb la pràctica d'aquest tipus d'esport, i per l'altra, apropar als joves i no tant joves de les dues bandes dels Pirineus.
 
L'Escola de Vela del Club Nàutic de Port de la Selva garantirà la formació de Vela Llatina pels més joves, però tot i així s'ha de mirar d'aconseguir embarcacions, seminaris, estades i regates, que impliquin a tot nivell els Clubs de les dues Catalunyes. Es formaran alguns monitors en aquestes tècniques i s'organitzarà un període de pràctiques anuals a Barcelona destinat al perfeccionament dels monitors de Vela. Un altre dels projectes que es preveuen dur a terme és, la construcció d'una embarcació de l'escola que pugui acollir entre 7 i 8 mariners a bord.
 
Principalment el projecte està enfocat cap al Patrimoni de Vela Tradicional i a la incorporació de nous navegants a Vela Llatina. Ja hi ha a disposició un manual realitzat per Vicente Garcia Delgado a disposició dels monitors que puguin estar-hi interessats. El primer pas serà trobar els Clubs Catalans interessats en el projecte, per posteriorment anar a veure el delegat de la Generalitat a Perpinyà i desprès fer el projecte en les línees marcades per la Unió Europea.
 
Una vegada definida la línea pressupostària, contactats els Clubs i les associacions, es definirà el projecte (quin tipus d'embarcació, quantes, quines bases tindrà,a on es practicarà, organització de trobades, regates) amb l'objectiu de defensar el patrimoni, de fer entrevistes als participants i presentar aquesta activitat a tots els pobles de la costa on una Associació hi actua.
 
SBC / Port de la Selva

OPINA -TORNAR