III Mostra Flotant d'Embarcacions Noves al CN l’Escala
 
La fira tornarà a obrir les seves portes entre els propers 28 de maig i 5 de juny en una tercera edició marcada per la consolidació de l’esdeveniment i per nombroses novetats
 
17/04/2011

cartell2011red CN Escala
La Mostra Flotant d’Embarcacions Noves del Club Nàutic l’Escala tornarà a obrir les seves portes entre els propers 28 de maig i 5 de juny en una tercera edició marcada per la consolidació de l’esdeveniment i per nombroses novetats. D’entrada destaca la seva celebració en dates més avançades, coincidint amb el calendari festiu de França per tal d’atreure més públic a l’exhibició, però també la seva reubicació. Enguany, el certamen es situarà al costat del nou edifici de serveis del Club, fet que facilitarà l’accés a la zona a la vegada que permetrà disposar de més espai a terra i de més amarradors per a la distribució dels diferents expositors.
 
En aquest sentit, la Mostra amplia la seva superficie a terra fins als 3.000 m2 i proporciona 40 amarradors de fins a 12 metres per tal d’exposar els nous models d’embarcacions a motor i a vela que importen i distribueixen les empreses més importants de l’àrea d’influència de l’Escala, així com diferents propostes de material i accessoris nàutics. Es manté així la filosofia original del projecte, que uneix els esforços de l’associació escalenca i la indústria nàutica de la zona per tal d’oferir una plataforma ideal per donar a conèixer la seva activitat. El port, a més, esdevé l’escenari ideal per convertir-lo en una realitat, i és que permet provar les embarcacions en el seu medi natural.
 
La Mostra, que s’obrirà al públic cada dia de 10:00 a 19:00 hores, tornarà a oferir nombroses propostes complementàries, pel que els visitants també es podran endur a casa noves experiències. Aquestes arrencaran just després d’inaugurar la fira, a les 11 del matí del dissabte 25 de maig, amb una jornada de portes obertes de Servei Marítim de la Guàrdia Civil i de l’Escola de Vela del Club Nàutic l’Escala. A la tarda, s’oferirà una conferència sobre equipaments electrònics i es realitzarà una competició de bàsquet modalitat tres contra tres. L’endemà serà el torn de les portes obertes del Servei de Salvament Marítim (Salvamar), a les 10:00, i d’una conferència i demostració d’equips de seguretat a les 11:00, hora en que es celebrarà també la regata Open de vela lleugera del Club. Més tard, a les 12:30, s’ha programat una activitat de pesca pels aficionats a aquest esport.
 
Entre setmana les iniciatives s’orientaran als professionals, pels que s’han organitzat una jornada de formació sobre seguretat el dimecres 1 de juny i una sobre bones pràctiques ambientals, el dijous 2. Les propostes, però, s’allargaran fins el segon cap de setmana de la Mostra, que s’inaugurarà amb un bateig de submarinisme, a les 15:00 del matí, i un de vela llatina a les 16:00. Pel matí es donarà la sortida a la segona prova de la VII Escalagde, la regata de creuer d’alçada que agermana l’Escala amb la població francesa de Cap d’Agde, de la que es celebrarà el lliurament de guardons el mateix dia a les 18.30. L’entrega anirà seguida d’un pa amb tomàquet i anxoves ofert a tots els visitants i un concert en directe del grup de rumba-ska-reggae Banana Beach.
 
El diumenge 5 de juny es clausurarà la fira a les 18:00 de la tarda, després d’un dia ple d’activitat en el que es donarà inici a la 1º marxa BTT del Nàutic a les 9:00 i en el que s’oferirà la possibilitat de gaudir d’un bateig en caiac i de visitar una embarcació de pesca professional. A més, els dissabtes i diumenges de la Mostra es realitzarà un sorteig de material a les diferents carpes al voltant de les 18:00 hores.
 
La Mostra Flotant d’Embarcacions Noves naixia ara fa dos anys com una nova iniciativa del Club Nàutic l’Escala en col·laboració molt estreta amb la indústria nàutica de la zona. S’inaugurava amb l’objectiu de dinamitzar el sector i oferir una plataforma a expositors i visitants de posar-se en contacte i donar a conèixer, d’aquesta manera els seus serveis i les darreres novetats de les marques que importen i distribueixen. El Club trobava, d’aquesta manera, una nova forma de fomentar la nàutica esportiva i d’esbarjo i de facilitar l’accés al mar a tothom, complint així amb la seva missió fonamental.
 
La fira arriba a la seva tercera edició completament consolidada i continua lluitant per tal de créixer i acollir cada vegada més visitants. La I Mostra Flotant d’Embarcacions Noves rebia prop de 1.500 visites a les seves instal·lacions, que es componien de 30 amarradors i 750 m2 d’exposició a terra. L’èxit d’aquesta edició inaugural motivava a l’organització a ampliar l’espai disponible fins a 40 amarradors i 2.000 m2 a terra de cara al 2010, any en què la fira rebia fins a 3.000 visitants.


SBC /CN Escala

OPINA - TORNAR