La Federació Catalana de Vela la millor del 2011

El CN Balís, CN Masnou i el CN Garraf entre els deu millors clubs de vela d'Espanya
 
26/03/2012

La Federació Catalana de Vela (FCV), distingida com la millor federació autonòmica del 2011 per la Real Federació Espanyola de Vela. Al llarg del 2011, a Catalunya es van organitzar més de 800 competicions de vela. Els resultats aconseguits pels regatistes catalans en classes de vela lleugera considerades estratègiques per al desplegament de l'esport de la vela junt amb la qualitat de les competicions organitzades pels clubs han estat els motius principals pels que la Federació Catalana de Vela, amb 389 punts, ocupa el primer lloc del rànquing de federacions autonòmiques de 2011. El CN El Balís, amb 76 punts, està en quarta posició de la classificació per clubs, mentre el CN Masnou és cinquè amb 65 punts i el CN Garraf, desè amb 48 punts. Aquesta classificació la du a terme la Real Federació Espanyola de Vela, que cada any avalua l'activitat i els resultats esportius aconseguits per cadascuna de les federacions territorials, els clubs i els propis esportistes a les classes considerades estratègiques.

SBC-FVC

Marina Estrella s'alia amb Azimut Yachts Un grup inversor suís interessat en el port d'Almeria

L'aliança amb Marina Estrella suposa per a Azimut donar un gran salt en el mercat ibèric, un dels més importants en la seva estratègia de creixement
 
22/03/2012

Marina Estrella, el major distribuïdor i broker nàutic d'Espanya i líder indiscutible en el mercat Ibèric, ha signat un contracte de representació exclusiva amb Azimut Yachts, el líder italià de la indústria de iots, per comercialitzar la seva gamma d'embarcacions esportives. Azimut és la marca italiana més reconeguda en l'indústria de iots d'alt nivell gràcies a la seva àmplia gamma de models, que van des dels 40 als 100 peus d'eslora, repartits en tres col·leccions diferents. Azimut Yachts forma part del grup Azimut Benetti, el líder global de la indústria amb gammes i models que van des dels 10 als 100 mt d'eslora i marques tan prestigioses com Benetti, Azimut, Atlantis, Magellano i Azimut Gran, així com serveis exclusius d'alta qualitat dirigits a armadors, integrats en la divisió Yachtique, i de brokerage i xàrter, en Fraser Yachts. L'aliança amb Marina Estrella suposa per a Azimut donar un gran salt en el mercat ibèric, un dels més importants en la seva estratègia de creixement en una zona clau d'Europa.

SBC- Top Barcos
 

Els 336 nous amarratges esportius del port de Garrucha dupliquen la seva capacitat

S'ha realitzat una inversió per part de la Conselleria d'Obres Públiques i Habitatge de gairebé 20 milions d'euros en aquesta legislatura
 
22/03/2012

Les obres de millora i ampliació del port d’Almeria de la Garrucha suposaran la creació de 336 nous amarratges esportius amb una inversió per part de la Conselleria d'Obres Públic i Habitatge de gairebé 20 milions d'euros en aquesta legislatura. Les obres de la nova dàrsena esportiva han consistit en la construcció de pantalans per a 336 amarraments destinats a embarcacions d'entre 8 i 18 metres d'eslora, el que significa duplicar la capacitat actual del port de la Garrucha. S'inclou un pantalà distribuïdor central, la capçalera del qual es remata amb un moll d'espera i de subministrament de combustible a les embarcacions. Així mateix, l'actuació contempla la urbanització, enjardinament i tractament urbà de l'esplanada de ribera per propiciar així una millor integració del port a la ciutat, que està pendent d'acabar a la zona de contacte amb el nou accés viari, actualment en construcció. La inversió destinada a aquestes actuacions aconsegueix els 6,6 milions d'euros.

SBC-noticiasdealmeria.com
 

El Dragó del Rei, al Museu Olímpic

El 'Fortuna' de Munic'72 va ser donat pel rei Juan Carlos al novembre al Museu Samaranch de Barcelona
 
14/03/2012

Després de quatre mesos de complexa restauració a les drassanes d'Arenys de Mar, Varador2000, que dirigeix l'exregatista Xiqui Mas, i amb un cost d'aproximadament 60.000 euros que han pagat 27 empresaris catalans, grans amants de la nàutica i tots ells amics del Rei, el veler 'Fortuna' de la classe olímpica Dragó (E-16), amb el que el Rei va participar als Jocs Olímpics de Munic 1972, i que va donar a la ciutat de Barcelona el passat mes de novembre després de rebre’l en persona al Saló Nàutic, ja ocupa un lloc d'honor al Museu Olímpic i de l'Esport Juan Antonio Samaranch de Barcelona. L'acte d'entrega del vaixell, una autèntica joia de la vela lleugera i del que encara es conserven 80 peces com aquesta a tot Europa, el va formalitzar Luis Conde, president del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, qui al costat de l'armador i íntim del Rei, Josep Cusí, han estat els grans promotors de la feliç idea de la recuperació, restauració i posterior donació al monarca espanyol.

SBC-Mundo Deportivo

Convertir en pisos la seu del Port de Gijón, el més rentable segons immobiliàries

El portaveu socialista sosté que la postura del president portuari i l'Alcaldessa respecte a la pujada de taxes en El Musel ha generat confusió i causat dany al Port
 
15/03/2012

Transformar en habitatges l'edifici de l'Autoritat Portuària de Gijón situat enfront del port esportiu local, seria l'operació més “sucosa” segons l'opinió d'agents immobiliaris de Gijón consultats al respecte. Les immobiliàries consideren que hi hagi o no crisi, la venda de pisos enfront del port esportiu “sempre tindrà comprador”. D'altra banda, el portaveu municipal socialista, Santiago Martínez Argüelles, exigeix al Govern autonòmic, de Fòrum Astúries, i al central, del PP, que donen “solucions al problema del Port”, cor de l'activitat industrial asturiana. Argüelles sosté que la postura del president portuari i l'Alcaldessa respecte a la pujada de taxes a El Musel ha generat confusió i causat dany al Port i han “enverinat” la vida portuària amb l'únic propòsit de “perjudicar el PSOE” a qualsevol preu. Per això reclama als responsables portuaris i del Govern regional i local que donin solucions en comptes de “actuar irresponsablement”, i al PP, al front ara de Ports de l'Estat, que es pronunciï.

SBC-ine.es