El Club Nàutic l'Escala estrena nova seu
 
També s'està enllestint una zona de locals comercials de 2.400 m2
 
Agost/2010

l'Escala nova seu2
El secretari per a la Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Manel Nadal, va visitar les noves instal·lacions del Club Nàutic l’Escala, acompanyat de l’alcalde de l’Escala, Estanislau Puig, i del president del Club Nàutic, Narcís Carreras. L’execució d’aquest projecte ha suposat la modernització de les instal·lacions, amb nous espais i nous serveis que permetran atendre millor les necessitats actuals dels usuaris. L’edifici ha comptat amb una inversió de prop d’un milió d’euros, a càrrec del club, i s’ha dut a terme en un termini de dotze mesos. També s’ha construït una nova nau destinada a activitats del món portuari, a la zona de l’Eix central del port de l’Escala.
 
La nova seu social del Club Nàutic l’Escala s’ha construït a la zona on antigament hi havia la llotja i els restaurant de pescadors. La reubicació del club nàutic s’emmarca en la reordenació dels espais portuaris que l’empresa pública Ports de la Generalitat està duent a terme en els ports que gestiona arreu del litoral català, segons els usos de les activitats que s’hi desenvolupen. D’altra banda, l’edifici que fins ara ocupava el club nàutic, en un futur, albergarà els equipaments de la marineria, administració i direcció del club, així com uns nous vestidors i una infermeria per atendre als socis i als usuaris de l’entitat.
 
L'Escala nova seu

Del disseny de la nova seu del club nàutic destaca la gran pèrgola que lliga la façana de l’edifici de manera longitudinal. Aquesta pèrgola, feta amb un original disseny, està formada per semiquadernes invertides, evocant el casc d’un vaixell capgirat. La pèrgola també fa de paraigua d’una rampa llarga que condueix als usuaris fins a dues terrasses situades al nivell superior, que ofereixen al visitant una bona panoràmica del golf de Roses i del port de l’Escala.
 
Al davant de l’edifici s’ha fet una gran plaça que complementarà les necessitats d’espai quan hi hagi esdeveniments en què es necessiti donar major cabuda.   També s’ha fet un aparcament, zones enjardinades i zones de passeig per als vianants. Per la seva banda, Ports de la Generalitat ha redissenyat l’espai viari i ha renovat la senyalització horitzontal i vertical del vial que connecta la zona de l’Eix central del port de l’Escala.
 
Manel Nadal ha destacat el dinamisme del port de l'Escala i que, "en un moment de crisi, el sector privat s'arrisqui i continuï invertint per millorar l'oferta". En la mateixa línia, l'alcalde de l'Escala, ha remarcat l'esforç del club per ser capdavanter en iniciatives esportives i de lleure. Per la seva banda, el president del club nàutic, Narcís Carreras, ha volgut posar de relleu la voluntat d'oferir "un servei de qualitat i de donar un plus pel club i pel poble".

 
SBC /CN L’Escala

OPINA - TORNAR