Al Mar Menor no es construiran més ports
 
Obres Públiques diu que no hi haurà més ports esportius a la llacuna salada

27/11/2009

El Pla Director de Ports, en el que treballa la Direcció General de Transports i Ports, serà el que impedeixi la construcció de nous ports esportius a la llacuna i la classifiqui com a zona tancada a aquestes construccions. El seu titular, Carmen María Sandoval, va negar el passat 26 de novembre la possibilitat de construir nous ports, però va deixar oberta la porta a “possibles ampliacions de punts d'amarrament, eliminant esculleres i substituint-les per pantalans flotants per minimitzar l'impacte ambiental”. D'aquesta manera el Mar Menor es quedarà amb els 3.215 punts d'amarrament que ja té, per molt que augmenti la demanda.

marmenor 

Amb les marines seques i algun ancoratge de temporada, la Comunitat pretén resoldre la invasió de vaixells sense control ni ordre que s'amarren a un mort de formigó en els fons allà on millor li convé al propietari. La solució que la responsable planteja als ancoratges il·legals apunta a "ampliar els punts d'amarrament amb pantalans flotants als ports existents i construir marines seques". Sandoval va explicar que el Pla Director de Ports "té com a objectiu ampliar el nombre de punts d'amarrament, encara que delimita tres zones: una en què no es podran crear nous ports, una altra intermèdia on es permetran amb determinades condicions, i una tercera on ja hi hagi ports que podran ser ampliats". El Mar Menor s'enquadra a la zona tancada a nous ports, encara que la responsable va assenyalar que "concentra el 23% de la demanda potencial de punts d'amarrament de tota la regió" segons els estudis realitzats per al Pla Director. 
 
Per a alguns la decisió arriba tard, ja que de fet la inauguració de l'última dàrsena esportiva a la llacuna, el de Lo Pagán, va estar marcada per la polèmica. Denuncien la saturació existent amb els 10 ports esportius actuals, dels que alguns han sol·licitat ampliacions, com el dels Urrutias, amb 253 amarradors.


SBC comunicación / Laverdad.es

OPINA -TORNAR