El turista francès troba cars els preus dels ports catalans al Saló Nàutic de París
 
Per a l'ACPET ha estat una edició positiva, encara que augmenten les queixes sobre la diferència entre els preus dels ports catalans i els francesos
 
15/12/2009 

L'edició 2009 del Saló Nàutic de París s'ha tancat amb un balanç positiu, tant en les valoracions generals de l'esdeveniment com per la participació de l'ACPET al certamen. Encara que va haver-hi un 2% menys d'expositors l'afluència de visitants ha estat positiva pel que respecta a l'ACPET, tornant a les xifres del 2007, anteriors a la crisi i millors que en l'edició del 2008. El públic va acudir tant entre setmana com els caps de setmana, destacant el rècord en la presència de vaixells de gran eslora exposats a la fira.
 
mail
Una de les impressions que cal tenir en compte és que sembla que la crisi a França s'aprecia menys, el públic assistent visitava i es mostrava interessat amb les ofertes de nàutica esportiva presentades en els 93.000 m2 del recinte firal de la capital francesa. D'altra banda, un dels aspectes negatius a destacar és el notable augment de queixes en referència a la diferència de preus entre els ports catalans –molt més cars- i els del sud de França –un dels usuaris estrangers més potencials dels ports de Catalunya-. Malgrat les explicacions sobre les millors instal·lacions i serveis dels ports catalans, el turista francès no està d'acord amb la diferència de preus entre els dos països. Dins el mateix àmbit, en referència a la gestió dels camps de boies, denuncien que majoritàriament les troben desproporcionadament cares, sense serveis de cap tipus i amb una atenció personal deplorable, arribant-los a qualificar en alguns casos de Tracte Mafiós.
 
En l'estand de l'ACPET, molt bé situat al centre del Hall 1, es van repartir la informació pertinent: desplegables, guies i informació dels ports associats que van fer arribar els seus fulletons i que van ser: Port de Portbou, Club Nàutic Estartit, Marina Palamós, Club Nàutic l'Escala, Port de Masnou, Clñub Nàutic Arenys, Club Nàutic Balis, Merina Badalona, Port Ginesta, Port d'Aiguadolç, Marina Port Vell, Club Nàutic Cambrils, Sant Carles Marina, Port Calafat, Marina Sant Jordi, i Vilanova Grand Marina Barcelona.
 
Fer especial menció a la col·laboració en l'Estand de l'ACPET per part de Toni Franco del Port d'Aiguadolç, i Miriam Sirisi de Port Calafat, agraint-los la seva presència i lloant la seva gran professionalitat.

SBC comunicación / ACPET

OPINA -TORNAR