Un incendi destrueix un veler de més de tres milions d'euros que es reparava a Palma
 
Tres treballadors van patir cremades i quatre persones més van resultar intoxicades durant les feines d'extinció
 
03/02/2010

Velero Palma
Un espectacular incendi va destruir el dos de febrer un veler de 27 metres d'eslora valorat en més de tres milions d'euros que estava sent reparat en el moll comercial del port de Palma. L'embarcació Tiketitan, que ha participat en diverses regates, es trobava a la zona de varada, fora de l'aigua, quan va començar a cremar. Diversos testimonis van relatar que primer van escoltar una forta explosió i després les flames van començar a propagar-se amb rapidesa. Tres treballadors van patir cremades i quatre persones més, entre elles un policia, van resultar intoxicades pel fum durant les feines d'extinció. Aquests set afectats van ser evacuats a diferents clíniques de la ciutat, si bé el seu estat no era greu. A més a més, unes nou persones van rebre assistència ´in situ´.
 
El foc va obligar a mobilitzar-se a multitud d'organismes. Els bombers de Palma van treballar durant tota la tarda fins que la situació va quedar controlada. Les feines d'extinció van ser molt complicades pel fet que el material amb què està fabricat el veler, fibra de carboni, és molt combustible. A més a més, els especialistes van haver de condicionar la zona perquè les flames no s'estenguessin a altres embarcacions que també estaven al dic sec, així com aïllar el dipòsit de gasoil del veler per evitar una deflagració.
 
Els fets van ocórrer al vespre a la zona de drassanes del moll comercial, prop del Moll Vell de Palma, on el Tiketitan estava sent reparat. El veler, que es trobava al recinte de l'empresa Serveis Tècnics Portuaris (STP), tenia la popa coberta amb una carpa. "Vam escoltar una explosió i després el foc ho va envair tot", explicava ahir un testimoni. Segons la seva versió, les flames es van propagar amb gran rapidesa i violència cap a la coberta i la sala de màquines. Tot seguit, els equips d'extinció del STP van intervenir i després es van sumar les dotacions dels Bombers de Palma. El control d'accés als molls comercials va quedar restringit, per la qual cosa una desena de camions va haver d'esperar mitja hora fins a poder entrar al recinte. Els bombers, que van mobilitzar set vehicles, van llançar escuma per sufocar el sinistre. Policia Local, Nacional, Portuària, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Emaya, i les ambulàncies de SSG i Samib també van acudir al lloc.

SBC comunicación / Diario de Mallorca

OPINA -TORNAR