Barcelona continua al capdavant de la demanda nàutica al 2009
 
Malgrat perdre gairebé un punt percentual interanual a causa d'un descens d'un 35% del mercat, la província de Barcelona és el referent del sector seguida de Balears i Madrid
  
03/02/2010

El mercat de les embarcacions d’esbarjo va registrar el 2009 una caiguda del 34,9%, mantenint així la tendència negativa iniciada a la primavera de 2008, segons l'Informe sobre el Mercat d'Embarcacions d’Esbarjo a Espanya de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN). Per províncies, Barcelona, Balears i Madrid continuen al capdavant de la demanda de la nàutica d’esbarjo al mercat nacional, encara que totes elles van patir una disminució en el nombre de matriculacions durant el passat any.
 
Barcelona es manté en primer lloc per quota de mercat, malgrat perdre gairebé un punt percentual interanual, fins a situar-se en el 12,43%, a causa del descens del 39,08% en nombre de matriculacions. Darrere seu es troben les Illes Balears, que acumula l'11,09% del mercat, malgrat caure un 41,19%. Madrid, per la seva banda, va disminuir les seves matriculacions un 33,57%, mantenint una quota de mercat del 8,33%.
 
L'informe recull que, en termes absoluts, el passat any es van comptabilitzar 6.700 matriculacions --en cap cas a vendes-- d'embarcacions destinades a ús particular i lloguer, enfront de les 10.304 matriculacions efectuades el 2008.
 
Segons analitza l'informe, els resultats durant el 2010 aniran lligats a l'evolució del conjunt de l'economia, amb una previsió de manteniment de les xifres negatives per al primer semestre i una possible recuperació del mercat d'embarcacions d’esbarjo durant el segon semestre, sempre que "es confirmin els signes de reactivació".
 
El retrocés en les vendes durant 2009 va afectar tots els segments d'embarcacions d’esbarjo, sent el mercat de motos d'aigua el que ha experimentat una menor caiguda (-21%). El major retrocés va correspondre a les embarcacions de vela, que va caure a gairebé la meitat (-47,42%) el 2008, seguit de les embarcacions pneumàtiques semirrígides, amb un descens del 27,3%. En termes de demanda, els vaixells de motor continuen dominant el mercat, amb una quota del 59,28%, tres punts menys que l'any 2008. Per la seva banda, el mercat del lloguer va registrar un descens del 40,3% el 2009, encara que la intensitat de la caiguda es va anar moderant al llarg de l'any.

SBC comunicación / Agencies

OPINA -TORNAR