L'Audiència Nacional revoca la concessió del port esportiu de Cala Corral
 
La part recurrent destaca que la resolució va en contra d'una decisió governamental i que el Ministeri de Medi Ambient no tenia competències
 
Gener 2010

Cala Corral
L'Audiència Nacional va revocar la concessió del port esportiu de Cala Corral, a Eivissa, que pertanyia a Life Port S.L. i de la que es farà càrrec a partir d'ara l'empresa Coralmar. La concessió otorgada en el seu moment pel Ministeri de Medi Ambient, a través de la Direcció General de Costes, s'anul·la "per ser contrària a l'ordenament jurídic".
 
"La Justícia ha actuat, conforme s'espera d'aquesta, amb rigor i objectivitat", va destacar  Manuel Salgado, advocat de Coralmar i president de l'Associació d'usuaris del port d'Eivissa. La resolució de l'Audiència Nacional estima el recurs contenciós administratiu presentat per Coralmar contra la resolució del 7 d'abril de 2008 que atorgava a Life Port S.L. la concessió de 3.528,20 metres quadrats de béns de domini públic per a la dàrsena esportiva en el tram de costa denominat Cala Corral, en el terme municipal de Sant Josep. La sentència destaca així mateix el fet que els varadors i la molla de Cala Corral siguin béns d'interès cultural (BIC). En l'actualitat Cala Corral s'utilitza com un petit port esportiu, ben lluny de l'ambiciós projecte inicial de 2005. L'advocat Manuel Salgado no creu que Coralmar, nova concessionària de la cala, vagi a modificar la situació actual, encara que no descarta cap possibilitat en el futur.

SBC comunicación / Diari d’Eivissa

OPINA -TORNAR