Continua la tendència negativa de matriculacions en el primer semestre de l'any
 
L'únic creixement significatiu correspon a les eslores grans (més de 18 m) que incrementen les seves matriculacions un 12,5%
 
16/07/2010

bote3L'informe de matriculacions d'embarcacions d’esbarjo corresponent al període gener-juny de 2010, confirma la tendència negativa del Sector, iniciada a mitjans de 2008, si bé les xifres mensuals comencen a reproduir les obtingudes en el passat any, la qual cosa significa una atenuació de la brutal caiguda que ha patit el Sector en els últims temps.
 
La caiguda del Sector, acumulat en aquests primers sis mesos de l'any,  pot considerar-se moderada (-3,8%), en canvi Juny pateix una caiguda més accentuada (-6,8%), que sembla conseqüència d'un avançament de matriculacions al maig. Això, de moment, no permet parlar d'una sortida de la crisi,  sinó d'un estancament en nivells mínims.  A la primavera de 2008 s'inicia la implacable caiguda que porta des d'un nivell de 13.000 matriculacions anuals, fins a l'actual nivell inferior a 7.000 matriculacions, en el que sembla haver tocat el fons.
           
El segment central d'eslores (de 12 a 15 m) és el que més retrocedeix (-21,3%). El segueix en caiguda les eslores petites (fins a 4,5m) amb un retrocés del -6,5%. L'únic creixement significatiu correspon a les eslores grans (més de 18 m) que incrementen les seves matriculacions un 12,5%.
 
Les eslores dominants continuen sent les inferiors, de manera que els vaixells matriculats de menys de 8 m copen el 85,5% del mercat del semestre, tres desenes menys que el passat any. Alguns mercats continuen mostrant una dinàmica més estable i fins i tot positiva. Així les pneumàtiques semirrígides creixen un 6,7%, les pneumàtiques plegables un 1,5% i les motos d'aigua cauen només un 3%. La vela, en canvi, continua el seu descens fort (-9,7%), moderant-se la caiguda de vaixells de motor    (-5,9%). Els vaixells de motor continuen dominant el mercat (58,7% de quota) retrocedint una mica més d'un punt des del 1er semestre del passat any.
 
En resum, pot afirmar-se que el Sector es troba pròxim als seus valors mínims i que en els pròxims mesos podríem assistir  a una relativa millora de resultats, que seria,en tot cas, extremadament tènue.
Es pot descarregar l'informe en l'àrea de documentació seguint aquest link
http://www.anen.es/index.php?op=menu&mid=6&smid=53

 

SBC /ANEN

OPINA - TORNAR