El Club Nàtuic Salou ha acollit una exposició de Joel Martínez Miró
 
La Sala d’exposicions del Nàutic de Salou és oberta al públic totes les tardes, entre les 6 i les 9 del vespre, i els caps de setmana, en horari de matí i tarda

 juliol/2010

La Sala d’Exposicions del Club Nàutic de Salou ha acollit durant la segona quinzena de juliol una exposició a càrrec de Joel Martínez Miró. Sota el títol “Col·lecció Ulls”, l’artista nascut a Tremp, apropa un seguit de treballs variats en els diferents camps de l'art, utilitzant tècniques com l'acrílic, l’oli, terra, així com amb el reciclatge de materials. Joel Martínez Miró és autodidacta i experimenta en totes les seves obres amb la utilització de diferents tècniques i materials La seva obra, plena de sentiment i significat, no deixa indiferent a qui les observa. L’exposició de Joel Martínez Miró ha finalitzat el 16 de juliol amb un gran èxit d’assistència. La Sala d’exposicions del Nàutic de Salou és oberta al públic totes les tardes, entre les 6 i les 9 del vespre, i els caps de setmana, en horari de matí i tarda.
 
SBC / CN Salou

OPINA - TORNAR   

anclas

Les embarcacions d’esbarjo són les causants del 52% d'emergències al mar a Valencia
 
L'any passat es van obrir 56 expedients per faltes greus a embarcacions d’esbarjo, i destaca el cas concret de les motos d'aigua
 
07/07/2010

Les embarcacions d’esbarjo són les causants del 52% de les emergències que es produeixen a les zones costaneres de la Comunitat Valenciana i un 65% d'elles es produeix en època estival, segons va informar el capità marítim de València, Felipe Cano. Cano ha explicat que durant l'any passat es van obrir 56 expedients per faltes greus a embarcacions d’esbarjo, i va apuntar el cas concret de les motos d’aigua, que en aquest període van obtenir un total de tretze sancions, de les quals tres van ser per navegació perillosa. Els practicants de "kite surf" van ser objecte de sis expedients, que han suposat sancions d'entre 800 i 1.500 euros, també va indicar que aquest esport és un dels què més problemes generen a la zona de bany, ja que moltes vegades es practica fora de la zona abalisada. El capità marítim també va assenyalar que la província de València va registrar el 40% dels incidents provocats per les embarcacions d’esbarjo, dels que 42 van ser greus, encara que més del doble van quedar en "una mera anècdota per als que els van patir".

SBC / ABC

OPINA - TORNAR 
 

anclas

Es destinaran 3 milions d'euros per revitalitzar el Mar Menor amb turisme nàutic
 
El Pla, que es desenvoluparà entre els anys 2010 i 2013, té com a objectiu situar a La Màniga del Mar Menor com a destí per al turisme nàutic internacional
 
09/07/2010

El Consell de Govern, en la seva sessió del divendres 9 de juliol va aprovar destinar tres milions d'euros al desenvolupament de diferents actuacions emmarcades en el Pla de competitivitat de La Màniga del Mar Menor i que tenen com a objectiu potenciar els atractius d'aquesta zona com a destí del turisme nàutic. En concret, autoritza un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Turisme, l'Institut de Turisme d'Espanya (Turespaña) i La Màniga Consorci per a l'execució del 'Pla de competitivitat de La Màniga, Turisme Nàutic'. El Pla, que es desenvoluparà entre els anys 2010 i 2013, té com a objectiu situar a La Màniga del Mar Menor com a destí per al turisme nàutic internacional, a fi de desestacionalitzar l'oferta turística i convertir la nàutica en un element diferenciador d'altres ofertes de sol i platja.

SBC / ABC

OPINA - TORNAR 
 

anclas

 
Vigo estrena un nou port esportiu

El Nàutic ja compta amb permís per col·locar els amarraments i explotar la molla durant 10 anys

26/06/2010

Vigo estrenarà aquest estiu el port esportiu de A Laxe, que gestionarà també el Real Club Nàutic, guanyador del concurs convocat per l'Autoritat Portuària. A finals de juny el consell del Port va donar llum verda al Nàutic perquè pugui ocupar la dàrsena.
Segons el concurs, en un mes haurà de tenir disposat els 250 amarraments per a embarcacions esportives i d’esbarjo, el que ampliarà la capacitat de Vigo en aquest sector, un dels més puixants en qüestió de turisme. El Nàutic es fa amb una autèntica ganga: el lloc més cèntric, per 10 anys d'explotació a canvi d'un cànon de 65.000 euros. El club disposarà així mateix de 250 metres quadrats de superfície en terra i 15.000 metres de làmina d'aigua. En principi, a l'agost hauria d'estar ja tot disposat per iniciar la gestió del moll esportiu, que comptarà amb dics flotants i utilitzarà, en part, els ja instal·lats per al servei marítim.

SBC /Atlántico.net

OPINA - TORNAR 
 

anclas

La costa del País Basc pionera en l'ús de l'energia marítima
 
Importants empreses basques participen en el major projecte del món per a l'aprofitament de les energies marines
 
15/07/2010

La força de les onades, de les marees i dels corrents marines és una de les fonts d'energia neta del futur, i la costa basca, per les seves característiques, té grans expectatives. Importants empreses basques participen en el major projecte del món per a l'aprofitament de les energies marines: ‘Ocean Líder', abanderada per Iberdrola i que compta amb la participació d'empreses i centres d'investigació i universitaris de la CAV. Compta amb una inversió de 30 milions d'euros i hauria de donar els seus primers resultats en 3 anys.
En aigües de Lemoiz provaran els diferents dispositius que existeixen per produir electricitat gràcies al moviment de la massa oceànica.
A més a més, Bilbao es prepara per acollir el pròxim mes d'Octubre un important congrés sobre energies oceàniques que acostarà a la vila a experts de tot el planeta.  ICOE 2010 és el principal esdeveniment a nivell mundial en l'àmbit de l'energia marina.
 
SBC /Fundacion Nuestromar

OPINA -TORNAR 

anclas


Adjudiquen per 24 milions la construcció del port esportiu de San Andrés
 
Les obres del complex, que tenen un termini d'execució de divuit mesos, aportaran 626 nous punts d'amarrament a la zona de Màlaga
 
01/07/2010

El complex nàutic esportiu de San Andrés aportarà uns altres 626 punts d'amarrament d'embarcacions ja que el consell d'administració de l'Autoritat Portuària de Màlaga va decidir atorgar la concessió per a la construcció i explotació de la zona al Consorci Marines del Mediterrani GEA21, que desenvoluparà els treballs per 24,2 milions d'euros i un termini d'execució de les obres de 18 mesos. El projecte consisteix en la construcció de 626 amarraments en règim de lloguer, dels quals 466 tindran diferent distribució d'eslora i 160 amarraments s'ubicaran a la marina seca. El 15% dels amarraments anirà dedicat a embarcacions transeünts, i set seran adaptats per a persones disminuïdes. La nova zona nàutic esportiva comptarà amb una superfície total de 121.011 metres quadrats, dels quals 92.286 seran de superfície de mirall d'aigua i 28.725 metres quadrats de superfície de terra. Així, el termini de la concessió per a l'explotació d'aquesta zona nàutic esportiva serà de 35 anys.

SBC / diariosur.es

OPINA - TORNAR 

anclas

Un xeic vol fer un segon Port Banús a Marbella
 
Fonts municipals i de la Junta d'Andalusia confirmen que Al-Thani, màxim accionista del Màlaga CF, ha dissenyat un projecte per ampliar La Bajadilla, que sortirà a concurs

06/07/2010
 
El xeic qatarí Abdullah Al-Thani vol fer un segon Port Banús a Marbella. Aquesta és la "important inversió" que el propi empresari va anunciar a principis de juliol a l'alcaldessa de Marbella, Ángeles Muñoz, en una reunió privada i que ningú ha volgut confirmar oficialment, malgrat que hi havia tot tipus de rumors i conjectures. Finalment, fonts del consistori marbellí i de la Junta d'Andalusia van senyalar que Al-Thani ha dissenyat un projecte que té com a objectiu l'ampliació del port esportiu de La Bajadilla. La Junta preveu licitar aquesta ampliació en un termini màxim d'un any i passaria de tenir 268 amarraments a prop de 700, triplicant gairebé la seva capacitat, i requerint una inversió superior als 70 milions d'euros.
 
SBC / diariodesevilla.es

OPINA - TORNAR 

anclas
 

Arrenca la Regata Camper – Trofeu Comte de Godó – Barcelona   
 
La tercera cita del Circuit Audi MedCup del calendari 2010 reunirà a onze TP52 i cinc GP42 en un programa de fins a 12 mànigues puntuables entre el dimecres i el diumenge     

19/07/2010
     
El Circuit Audi MedCup debuta a Barcelona amb la regata d'entrenament oficial de TP52 Sèries de la Regata Camper – Trofeu Comte de Godó – Barcelona. La tercera cita del calendari 2010 reunirà a onze TP52 i cinc GP42 en un programa de fins a 12 mànigues puntuables fins el diumenge 25 de juliol. Després de dos esdeveniments (Trofeu de Portugal – Cascais i Trofeu de Marsella), la classificació de TP52 Sèries està liderada per l'Emirates Team New Zealand (NZL) de Dean Barker (NZL), que arriba a Barcelona amb la intenció de recuperar el ritme que li va permetre sumar cinc trofeus consecutius entre 2009 i l'inici de 2010. El Quantum Racing (USA) de Terry Hutchinson (USA) li va guanyar la partida a Marsella, i és tercer de la provisional per darrere el sorprenent Audi A1 powered by ALL4ONE (FRA/GER) de Jochen Schuemann (GER), l'únic vaixell que ha sumat els diferents podis en el que portem de temporada. En GP42 Sèries, el líder del Circuit 2010 és l'Illes Canàries Port Calero (ESP) de José María Ponce (ESP), encara que a Marsella va ser l'Iberdrola (ESP) de Laureano Wizner (ESP) el que es va emportar el triomf.

SBC /medcup.org

OPINA - TORNAR