Una balena austral s'abalança sobre un iot
 
L'animal va trencar el masteler encara que no va caldre lamentar ferits. Les autoritats investiguen si els ocupants del iot fustigaven la balena
 
22/07/2010

ballena
Les balenes australs són fàcilment visibles en la costa sud-africana durant l'hivern encara que no és tan freqüent que es produeixin atacs a embarcacions com les que recullen les imatges que il·lustren aquest article.
 
L'atac d'una balena franca austral ('Embalaena australis) es va produir el passat 18 de juliol. L'enorme animal, que pesa unes 40 tones, va sortir a la superfície i es va precipitar sobre un iot d'uns deu metres d'eslora. Com es veu en la fotografia, la balena va trencar el masteler encara que no va caldre lamentar ferits.
 
ballena1Les autoritats costaneres investiguen ara si la balena va ser fustigada pels ocupants de l'embarcació, com suggereixen alguns testimonis dels ocupants d'altres iots que van ser testimonis de l'escena.
 
Segons el diari ‘The Guardian’, els propietaris del iot són Ralph Malnoms i Paloma Werner, que navegaven al seu iot d'uns deu metres per la costa de Ciutat del Cap. Els propietaris afirmen que van apagar el motor quan van veure l'animal i van romandre a distància durant una hora. Poc després, es va produir l'atac.
 
No obstant això, els guardacostes van parlat amb testimonis que asseguren que hi havia embarcacions empaitant l'animal i que no respectaven la zona d'exclusió de 300 metres imposada per les autoritats marines.


SBC /El Mundo

OPINA - TORNAR