El Quetx Ciutat de Badalona s’agermana amb l’Associació d’Amics de la Mar de Maó en la XI Trobada de Vela Llatina

Durant el trajecte de Badalona a Menorca a bord n’hi ha anat un equip del programa de reportatges Thalassa fet cabdal per al reconeixement i la consolidació del projecte de recuperació de l’embarcació

L’embarcació clàssica Ciutat Badalona ha participat en la XI Trobada de Vela Llatina de Maó. Aquesta travessa de Badalona a Menorca per part d’aquest quetx del 1929 tripulat pels voluntaris de l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona ha tingut una importància cabdal per al reconeixement i la consolidació del projecte de recuperació de l’embarcació, ja que a bord n’hi ha anat un equip del programa de reportatges Thalassa. De manera que s’ ha enregistrat la travessa, la vida a bord i tots els actes que han tingut lloc a Menorca. En aquell moment, l’embarcació arribava a la illa i era rebuda per una flota d’ embarcacions de vela llatina recuperades des de l’Associació d’Amics de la Mar de Maó. Altres actes de la trobada van ser un sopar de germanor i una navegació conjunta entre el quetx i les embarcacions de Maó al llarg de tot el port d’aquesta ciutat menorquina. A la passejada s’hi van incorporar, a bord del Ciutat Badalona, diferents autoritats de les illes, com la consellera insular de Turisme, Salomé Cabrera, i l’alcaldessa de Maó, Àgueda Reynes. La figura de Marcel Mongay com a pal de paller del projecte de recuperació i de formació de tota la tripulació que permet tirar endavant amb el projecte és un dels fils conductors del contingut del reportatge que s’està preparant.

SBC-Marina Badalona

TORNAR

L'Agrupació de Ports Esportius i Turístics de la Comunitat Valenciana engega mesures de promoció

L'objectiu és unir esforços i aprofitar el fluix del turisme nàutic

26/06/2012

El sector empresarial de la nàutica esportiva i turística de la Comunitat Valenciana s'ha reunit a Marina de Dénia amb el president de les Estacions Nàutiques de la Comunitat Valenciana, José Luis Naturil i amb el president de l'Estació Nàutica de Marina Alta, Sergio Smit. La finalitat de la trobada va ser unir esforços i aprofitar el fluix de turisme nàutic que reben els ports i intentar generar un corrent que permeti penetrar aquests turistes cap a l'interior. Amb això es pretén aconseguir que s'incrementi la despesa per turista als municipis no costaners i que les embarcacions d’esbarjo i el personal que viatja en elles estiguin més temps al territori. També es vol continuar amb la feina de captació de turisme nàutic i per a això, els ports que conformen l'Agrupació de Ports Esportius i Turístics de la Comunitat Valenciana, han posat en marxa un sistema de targetes VIP a través de les quals tots els futurs clients podran gaudir d'una atenció personalitzada tant en la recepció del vaixell com al llarg de la seva estada al port.

SBC-elperiodic.com

TORNAR

Surten a subhasta més de 30 vaixells abandonats als ports autonòmics

El preu de sortida de les licitacions oscil·la entre els 500 i els 25.000 euros, en funció de l'eslora de cada embarcació

19/07/2012

La Conselleria de Foment i Habitatge ha convocat una subhasta de 33 vaixells que han estat abandonats durant els últims anys en set ports autonòmics gestionats per l'Agència Pública de Ports d'Andalusia. El preu de sortida de les licitacions oscil·la entre els 500 i els 25.000 euros, en funció de l'eslora de cada embarcació i de l'estat de deteriorament que presenten, segons informa un comunicat de la Junta. De les 33 embarcacions una ha estat abandonada al port d'Ayamonte (Huelva), dos a Sancti Petri (Chiclana de la Frontera, Cadis), tres en Caleta de Vélez (Vélez-Màlaga), quatre s Port Amèrica (Cadis capital), cinc a Chipiona, set a Rota i onze al port de Barbate, aquestes tres últimes instal·lacions també a la província gaditana. En aquest muntant s'inclouen des de velers de 14 metres a llanxes de cinc metres.

SBC-finanzas.com

TORNAR