A Espanya hi ha més embarcacions que amarraments
 
El grup ThinkCom ha elaborat un informe en què posa de manifest aquest fet i proporciona algunes claus per aprofitar la situació
 
24/06/2010

A Espanya hi ha una embarcació d’esbarjo per cada 207 habitants. Això eleva la xifra fins prop de les 200.000 embarcacions, la qual cosa contrasta notablement amb el nombre d'amarraments disponibles: 127.000. Per tant, "la demanda és molt superior a l'oferta, creant situacions de desequilibri i pagant per un amarrament com si fos una subhasta", segons va declarar Jesús Timoteo Álvarez, responsable de l'Institut de Pensament Estratègic ThinkCom, durant la roda de premsa en què van presentar aquestes conclusions. "El sector dels ports i instal·lacions nàutiques esportives és un negoci amb enormes possibilitats d'expansió, no obstant això, encara és dels més desconeguts", va afegir Timoteo.
 
L'impacte d'aquest sector sobre l'economia espanyola es concreta en 113.737 ocupacions (directes, indirectes, i induïts), i en la generació d'un 0,7% del Valor Afegit Brut nacional, (VAB), 5.536 milions d'euros. La demanda d'amarraments és en l'actualitat molt superior a l'oferta, per la qual cosa en principi hauria de provocar tensions alcistes en el preu per amarrament, i a mig i llarg termini amplificar la intensitat en la construcció de ports esportius. Les previsions per a 2020 contemplen la creació de més de 25.000 nous amarraments, que es sumaran als 126.000 existents del 2009. Un increment del 20%, que confirma el potencial de creixement i de negoci d'aquest subsector per a la pròxima dècada. Catalunya, més de 30.000; Balears, prop de 22.000, i la Comunitat Valenciana, amb gairebé 20.000 són les comunitats autònomes amb més oferta d'amarraments.
 
La crisi o el fet que Espanya compti amb la meitat d'embarcacions que Itàlia, un país amb una extensió litoral semblant a la nacional, no han afectat les previsions de creixement d'aquest sector, que es presenten molt optimistes. Per a l'any 2020 està previst que s'executin 25.000 nous amarraments.
 
SBC / asturi.as

OPINA - TORNAR