El Port de Sitges Aiguadolç acull el programa de vela adaptada per a persones amb discapacitat

L’activitat genera beneficis funcionals, socials i psicològics per a les persones amb discapacitat

07/06/2012

vela adaptada Port Sitges
Les instal·lacions de l'Escola de Vela Adaptada del Club EVA, situada al Moll de Llevant del Port de Sitges Aiguadolç, acullen fins a finals de juliol trobades de vela adaptada. Es tracta d'un programa adreçat a grups de persones amb discapacitat provinents dels 28 municipis de la província de Barcelona que s'han adherit a la iniciativa.

Recentment els usuaris de la Fundació Ave Maria van pujar a dues de les embarcacions de vela lleugera per participar en una sortida en aigües properes al port. La regidora d'Esports, Vinyet Lluís, va explicar que “el programa de vela adaptada es basa en la idea que navegar ajuda a la rehabilitació física de les persones. Per exemple, obliga a controlar l'equilibri dins l'embarcació o a identificar la direcció i intensitat del vent”.

Aquest tipus d'activitats generen beneficis funcionals, socials i psicològics a les persones amb discapacitat, creant un clima que estimuli la comunicació i el treball en equip, a través de la vela i en contacte amb el mar i la natura.

Les trobades estan organitzades pel Servei d'Esports de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges i l'Escola de Vela Adaptada Club E.V.A.


SBC-sitges.cat

TORNAR