La III Mostra Flotant d’Embarcacions Noves del CN l’Escala es consolida com un dels referents del sector
 
La nova ubicació de l’exhibició va ser tot un èxit, facilitant l’accés al públic i permetent que les companyies gaudissin de més espai per tal de mostrar les seves novetats
 
10/05/2011

III Mostra l'Escala
La tercera edició de la Mostra Flotant d’Embarcacions Noves de l’Escala va acollir un miler de visitants durant el seu cap de setmana inaugural. La fira nàutica escalenca obria les seves portes el dissabte 28 de maig a les 10:00 del matí amb la presència de Víctor Puga, Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament del municipi; Jordi Roca, Secretari del Club Nàutic l’Escala; i representants de les diferents empreses expositores. S’iniciaven així dues jornades plenes d’activitats, entre les que a més de l’exposició pròpiament dita va destacar la celebració de la I Marxa de BTT de l’Escala el diumenge 29 de maig, que va congregar gairebé 150 aficionats a la bicicleta.
 
La nova ubicació de l’exhibició va demostrar ésser tot un èxit, facilitant l’accés al públic i permetent que les companyies representades gaudissin de més espai per tal de mostrar les seves novetats i propostes al públic. D’aquesta manera, disposaven d’uns 3.000 m2 a terra per la distribució dels estands i una vintena d’embarcacions. La resta, un total de 33, s’exposaven a l’aigua, fet que va permetre als visitants interessats provar alguns dels models fora de les instal·lacions portuàries.
 
Enguany la III Mostra Flotant d’Embarcacions Noves presenta un catàleg ampliat d’empreses expositores, comptant, com no podia ser d’altra manera amb les companyies que han col·laborat des dels inicis a que l’esdeveniment es convertís en tot un èxit. Es tracta, per exemple, de Nautivela, que es presenta amb 15 novetats de la marca Bénéteau i de diversos models de Chaparral i Zodiac; o de Jopa Nàutica, que fa acte de presència amb embarcacions de les firmes que importa, Four Winns, Ranieri i Nàutica Esposito entre altres. També han tornat a apostar per aquest projecte, Marivent Yachts Costa Brava, que mostra una Rodman Spirit 31 i un model del fabricant de semirígides Marlin; i Nàutica Estartit, que es presenta a l’esdeveniment com a nou distribuïdor de Sea Ray a la Costa Brava central amb quatre embarcacions de la marca americana, a més de models de les firmes Zodiac, Menorquin, Altair i Saver. S’hi incorporen dos astillers, Fiberships i Girbau Boats, que han aprofitat la Mostra per donar a conèixer la seva producció al públic.
 
D’altra banda, la fira s’enriqueix amb una exposició de material i complements nàutics, que va a càrrec de Plastimo i la seva oferta en accessoris nàutics; Drissa, amb un ampli catàleg de roba tècnica i casual; i JJ Pesca Sport amb tot el que necessiten els amants de la pesca esportiva. Un altre dels valors afegits de la Mostra és, com sempre, el seu complet programa d’activitats paral•leles, que aquest primer cap de setmana ha protagonitzat la I Marxa de BTT de l’Escala, però que ha permès que els visitants poguessin provar noves maneres de viure el mar. Tots aquells que ho van desitjar van poder conèixer més de prop com es realitzen les operacions de salvament a les nostres costes gràcies a que el Servei de Salvament Marítim de la Guàrdia Civil de Girona i el Servei Marítim (Salvamar) van obrir una de les seves embarcacions al públic el dissabte i el diumenge, respectivament.
 
Entre setmana la fira s’obrirà també al sector professional, reunint els membres de l’Associació de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l’Escala, el dimarts 31, i els representants de la zona de Girona de l’Associació Catalana de Ports, el dijous 2 de juny. Els expositors tindran l’ocasió de trobar-se i posar punts de vista en comú sobre el sector el dimecres 1 de juny en un sopar organitzat especialment per a ells.
 
De cara al cap de setmana que ve, la III Mostra Flotant d’Embarcacions Noves espera augmentar significativament l’afluència de públic en coincidir amb un pont festiu que es celebra a França i amb l’arribada dels participants de L’Escalagde, la regata de creuer d’alçada que agermana les poblacions de l’Escala i Cap d’Agde, el divendres. L’activitat de la competició es traslladarà a les instal·lacions de la fira el dissabte, dia en què les tripulacions disputaran la segona prova de la regata. Posteriorment, a les 19:00, l’exhibició nàutica serà l’escenari de la cerimònia d’entrega de trofeus als vencedors, acte que anirà seguit d’un pa amb tomàquet i anxoves popular i un concert en directe del grup de rumba-ska-reggae Banana Beach que culminarà la jornada a les 21:00 hores. El mateix dissabte però, els visitants podran iniciar-se a la a la descoberta dels fons marins gràcies a la programació d’un bateig de submarinisme a les 15:00. El diumenge l’activitat començarà ben d’hora, a les 9:00, amb un campionat social de bàsquet de modalitat tres contra tres. Cap a les 11:00 el públic podrà gaudir d’un bateig en caiac o bé visitar una embarcació de pesca professional. La III Mostra Flotant d’Embarcacions Noves de l’Escala finalitzarà a les 18:00 amb la clausura oficial de l’esdeveniment després de nou dies de novetats i propostes que hauran tornat a acostar el públic al mar
.
 
SBC /CN L’Escala

OPINA - TORNAR