Gerard Marín del CN Llançà rep el reconeixement de la UNESCO per la seva col·laboració científica durant la BWR
 
El patró del Fòrum Marítim Català present en el 50è aniversari de la UNESCO per rebre, entre altres, el premi per l'estudi científic dut a terme des de la seva embarcació durant la Barcelona World Race

27/06/2011

FMC Llançà
Gerard Marín del Club Nàutic Llançà ha estat un dels representants (com a patró de l'embarcació) de El Fòrum Marítim Català (FMC) que han rebut el reconeixement de la UNESCO per l'estudi científic dut a terme des de la seva embarcació durant la Barcelona World Race i que ha contribuït a desenvolupar el Sistema d'Observació Global dels Oceans de l'organisme. L'entrega del premi es va fer a París, el dimecres 22 en el marc de la celebració del 50è aniversari de la UNESCO, davant la presència de destacades personalitats i membres del projecte, com l'ambaixador d'Espanya a França, Carlos Bastarreche, el director de l'àrea de Ciències Oceàniques de la UNESCO, Luis Valdés, el president del FMC, Toni Tió, i el propi patró de la embarcació, Gerard Marín.
També van assistir-hi José María Benavides, de la Fundació per a la Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB) i Jordi Salat, de l'Institut de Ciències del Mar. Tió s'ha mostrat “orgullós” pel premi rebut i apunta la possibilitat que aquest tipus d'estudis es puguin ampliar en la pròxima edició de la Barcelona World Race amb la col·laboració de tots els vaixells participants. “Els últims 50 anys els oceans s'han deteriorat i hem de tractar de potenciar qualsevol acció que serveixi per contribuir a la seva preservació en els pròxims 50”, afegeix.
L'organisme va destacar, en paraules de la secretària executiva de la Comissió Oceanogràfica Intergovernamental (IOC), Wendy WatsonWright, la contribució del Fòrum Marítim Català “al Sistema d'Observació Global dels Oceans de la IOC pel registre continu de la temperatura i salinitat de les aigües”, que es va fer durant la BWR.
L'estudi es va dur a terme gràcies a un sistema que, instal·lat per primera vegada a bord d'una embarcació d'una regata transoceànica, recollia informació sobre la temperatura superficial del mar i la salinitat a través d'un sensor CCD (Seabird MiniCTD); a banda del FMC en el projecte van prendre part l'Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d'Investigacions Científiques (ICMCSIC) i la Fundació per a la Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB).
El vaixell també comptava amb un transmissor  desenvolupat per l'equip d'instrumentació de l'ICMCSIC i que enviava les dades gairebé a temps real.


SBC /ePN

OPINA - TORNAR