La Mostra Flotant d’Embarcacions Noves de l’Escala tanca una tercera edició marcada per la inestabilitat del temps

Les nàutiques expositores van poder fer sortides amb clients potencials i es van poder obrir operacions amb possibles compradors nacionals i estrangers

10/06/2011

MostraFlotant
La III Mostra Flotant d’Embarcacions Noves de l’Escala s’acomiadava el diumenge 5 de juny després de nou dies de novetats i activitats que van estar marcats per la inestabilitat meteorològica. La pluja i la tramuntana, amb algunes estones de sol, van ser la tònica dominant de l’esdeveniment, que veia com l’afluència de públic era menor de la prevista. Malgrat tot, la valoració que en fan tant el Club Nàutic l’Escala com les diferents empreses vinculades amb el projecte és positiva. Durant pràcticament tota la setmana les nàutiques expositores van poder fer sortides amb clients potencials i es van poder obrir operacions amb possibles compradors nacionals i estrangers.

Les dates més avançades en què es va celebrar la fira van ser tot un encert, atraient públic de procedència francesa el segon cap de setmana, que coincidia amb un pont festiu francès. També hi va contribuir l’arribada de les tripulacions participants de l’Escalagde, la regata de creuer d’alçada que agermana les poblacions de l’Escala i Cap d’Agde, el dijous 2 de juny. Es congregaven així prop de 150 regatistes a les instal·lacions del Club Nàutic l’Escala, des d’on es va organitzar la segona prova de la competició, traslladant tots els actes oficials, inclosa la cerimònia d’entrega de trofeus, a les carpes de la Mostra. D’aquesta manera, tant el Club com les empreses nàutiques de la zona donaven a conèixer la seva activitat i l’exhibició escalenca al sud de França.

La sisena edició de L’Escalagde va ser, a més, la gran protagonista de l’activitat del cap de setmana del 4 i 5 de juny de la III Mostra Flotant d’Embarcacions Noves. Una trentena d’embarcacions participaven a la segona prova de la regata, que sortia del Club Nàutic l’Escala el dissabte al voltant de les 12:00 per enfrontar als navegants a un recorregut d’unes 17 milles. El Jeanneau Sun Fast 37 Jeminy, de Bertrand Capdevielle, es proclamava vencedor de la regata i de la present edició de l’Escalagde, i tant la seva tripulació com la resta de participants premiats recollien els seus trofeus a les 19:00 en el marc de la fira. Van seguir a l’acte un pa amb tomàquet, anxoves popular i un sopar. Més tard, a les 21:00 s’havia previst un concert en directe de rumba-ska-reggae a càrrec del grup Banana Beach que es va haver de posposar fins l’endemà a causa de la pluja.

Així doncs, la música va ser l’encarregada de posar la guinda final a la III Mostra Flotant en acabar la clausura oficial, que es celebrava a les 18:00. Afortunadament el diumenge es va presentar més assolellat, fet que va propiciar l’assistència d’un major nombre de públic. La jornada s’inaugurava ben d’hora, a les 09:00, amb un campionat de bàsquet de modalitat 3x3. La primera experiència del Club Nàutic l’Escala en l’organització d’un esdeveniment d’aquest tipus, en col·laboració del Club de Bàsquet l’Escala, va ser tot un èxit i va reunir uns 35 aficionats a aquest esport.

La nova ubicació de l’exhibició va demostrar ésser tot un èxit, facilitant l’accés al públic i permetent que les companyies representades gaudissin de més espai per tal de mostrar les seves novetats i propostes al públic. D’aquesta manera, disposaven d’uns 3.000 m2 a terra per la distribució dels estands i una vintena d’embarcacions. La resta, un total de 33, s’exposaven a l’aigua, fet que va permetre als visitants interessats provar alguns dels models fora de les instal·lacions portuàries.

Enguany la III Mostra Flotant d’Embarcacions Noves presentava un catàleg ampliat d’empreses expositores, comptant, com no podia ser d’altra manera amb les companyies que han col•laborat des dels inicis a que l’esdeveniment es convertís en tot un èxit. Es tracta, per exemple, de Nautivela, que es presentava amb 15 novetats de la marca Bénéteau i de diversos models de Chaparral i Zodiac; o de Jopa Nàutica, que feia acte de presència amb embarcacions de les firmes que importa, Four Winns, Ranieri i Nàutica Esposito entre altres. També van tornar a apostar per aquest projecte, Marivent Yachts Costa Brava, que mostrava una Rodman Spirit 31 i una semirígida Marlin; i Nàutica Estartit, que es presentava a l’esdeveniment com a nou distribuïdor de Sea Ray a la Costa Brava central amb quatre embarcacions de la marca americana, a més de models de les firmes Zodiac, Menorquin, Altair i Saver. S’hi incorporaven dues drassanes, Fiberships i Girbau Boats, que van aprofitar la Mostra per donar a conèixer la seva producció al públic. D’altra banda, la fira s’enriquia amb una exposició de material i complements nàutics, que va anar a càrrec de Plastimo i la seva oferta en accessoris nàutics; Drissa, amb un ampli catàleg de roba tècnica i casual; i JJ Pesca Sport amb tot el que necessiten els amants de la pesca esportiva.

SBC /CN L’Escala

OPINA - TORNAR