El Club Nàutic Estartit al programa medi ambient de TV3

El Club és un dels ports pioner en apostar per l'energia solar d'autoconsum, motiu per al que ha sigut el protagonista del programa

25/06/2013

estartit
El Club Nàutic l'Estartit és un dels ports pioner en apostar per l'energia solar d'autoconsum, motiu per al que ha sigut el protagonista del programa ‘Medi ambient’ de TV3 del 25 de juny.

La instal·lació del projecte ha estat realitzada per l'empresa de Celrà Solgironès, pionera en aquest camp, ja que el novembre passat va fer la primera instal·lació fotovoltaica per a autoconsum de Catalunya per a l'empresa Bopla, de les Franqueses del Vallès.

A diferència de Bopla, però, el Club Nàutic de l'Estartit ha aconseguit, segons el gerent de Solgironès, Francesc Mateu, a més de consumir bona part del que produeixi, tenir una part d'excedent que provocarà que els kW-h sobrants vagin a la xarxa i es puguin vendre a un preu de pool. “Això és una novetat en l'autoconsum”, assegura Mateu. “Amb aquesta nova instal·lació l'estalvi de CO2 a l'atmosfera serà de 4.300 quilos anuals”, assegura el gerent.

Per veure el reportatge complert seguir el següent link:
http://www.tv3.cat/videos/4618411/Nautic-Estartit-energia-solar-per-a-lautoconsum

SBC-CN l’Estartit

TORNAR