L’ACPET present al Saló Nàutic de Palma 2011

 
El nombre de visitants d’aquest any, segons els organitzadors. ha estat de 30.000, el que significa un descens de 5.000 visitants respecte a l’any anterior

10/05/2011
 

Salón Palma2
L’ACPET ha estat present al Saló Nàutic de Palma de Mallorca 2011. El certament es va celebrar entre el 29 d’abril i el 8 de maig de 2011 al Moll Vell del Port de Palma, on s’exposaven al voltant de 250 embarcacions. Van haver-hi uns 30 mil visitants en un saló de 12.000 m2 a terra i 28.000m2 a l’aigua.
 
Aquest any l’ACPET ha ocupat un estand de 48 m2 on mostraven tota la oferta dels ports esportius associats, amb informació personalitzada d’aquells ports que van enviar els seus fulletons, i compartien l’estand amb deu ports associats que van tenir mostrador i personal propi que van ser: Port Calafat i Port Marina Sant Jordi, atesos per la Miriam Sirisi i Tere Morcuende; Port Torredembarra i Port Segur Calafell, atesos per Oriol Milá, Rosa Flores i Barbara Peek; Aiguadolç-Port de Sitges, atès per Toni Franco, Anna Aparicio i Montse Renom; Port Ginesta atès per Mercè Torres; Marina Port Vell atès per Ingrid Fusté i Maria Gil de Biedma; Port Fòrum i Marina Port Premià atesos per Montse Rebenaque; i Marina Badalona atès per Eli Perez, als que des de l’associació s’agraeix la seva dedicació i professionalitat.
 
Salón Palma5
Els mostradors de l’ACPET van ser atesos per Jordi Blasco, gerent de l’associació, amb l’ajuda de la Isaura March i l’estand estava ubicat en front de l’estand de Ports de les Illes Balears. L’associació va comptar durant uns dies, coincidint amb la visita a Ports de Mallorca organitzada per l’ACPET, amb la presencia del seu Vicepresident Primer Albert Bertran, així com dels associats, Rai Roca (C. N. L’Escala), Domènec Gómez (C. N. Port de la Selva), Carlos Ramos (Club de Vela Blanes), Andrew Cornish, Eladi Balletbo, Mick Bettesworth, Jon Eads, Neil Salter, i Alex Balletbo (Sant Carles Marina), Xavier Mangrané (Port Calafat i Marina Sant Jordi), Guerau Carrion (Port de Roses), Maribel Sanchez-Cortés (Port Ginesta), Fabian Escude i Xavier Tres (C. N. Cambrils), Joan Guitart (Port Olímpic), Francesc Panella i Eva Gomez (Marina Badalona), Eladio Martinez (Aiguadolç-Port de Sitges), Tomàs Fanjul i Maria Muñoz (C. N. Port d’Aro) i Joan Bellavista (Port de Mataró), i den Jaume Prats (BAa Advocats).

 
Destacar que en aquest Saló també estava representat amb estand propi el port associat a l’ACPET Sant Carles Marina. Estand que va ser atès per Nicolas González, Angeles de la Riva i Tomasz Zaprzala.
 
En aquesta edició del Saló es van repartir els desplegables amb informació de totes les dades i serveis de tots els Ports associats a l’ACPET, dels que es van repartir uns 250 exemplars. A part de la informació dels ports amb mostrador propi, als mostradors de l’associació van estar representats tots els ports associats a través del desplegable, i es van repartir fulletons informatius i publicitaris de tots els ports que els van voler enviar, i que son els següents:
 
Port Roses, Club Nàutic Costa Brava, Club Nàutic de l’Escala, Port Masnou, Club Nàutic l’Estartit, Port Olímpic, Club Nàutic El Balís, Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, Port de Portbou, Club Nàutic Cambrils, Vilanova Grand Marina Barcelona i Club Nàutic Garraf.
                                                                                                                                    
Impressions des de l’associació
 

Salón Palma6
El cert i encara que no agradi dir-ho, es van rebre poquíssimes consultes, els pocs visitants que s’apropaven al estand de l’ACPET, ja sigui als mostradors dels ports o als de l’associació, només volien el desplegable amb informació de tots els ports, pràcticament es pot dir que no es van rebre consultes als mostradors de l’ACPET, va haver alguna consulta a algun dels ports amb mostrador, però molt poques, la impressió de tot el personal de l’estand era absolutament decebedora.
 
Dit això, cal destacar, les felicitacions rebudes per part de Col·legues i Administracions Balears, per la gran imatge que els Ports de Catalunya vam oferir en aquest Saló.
 
En resum, l’experiència de l’ACPET al Saló Nàutic de Palma no ha complert les expectatives generades ni la il·lusió amb que es va assistir, tant per part de l’Associació com dels Ports expositors. Per tant es considera molt poc interessant l’assistència en aquest saló, es van fer pocs contactes, es va repartir molt poca informació i no es van poder conèixer de primera mà les reccions del mercat balear. Aquest es un Saló que va a menys, i fins que no es recuperi la activitat econòmica des de l’associació no es creu interessant repetir assistència al mateix.
 
Aquest any al Saló Nàutic ha disminuït la superfície contractada degut a unes obres en el Port de Palma, acollint a 108 expositors de sis països, dels qual 97 eren espanyols i la resta de Alemanya, Àustria, França, Itàlia i Regne Unit. El numero de vaixells exposat era de 250, des de canoes fins a Iots de 25m d’eslora.
 
En quant al nombre de visitants d’aquest any, segons els organitzadors ha estat de 30.000, el que significa un descens de 5.000 visitants respecte a l’any anterior. Els caps de setmana es veia una certa afluència de públic, especialment passejant, però els dies feiners el Saló estava pràcticament desert, es veia circular molt poca gent tenint en compte els pocs metres quadrats d’exposició.


SBC /ACPET

OPINA - TORNAR