ZONA REGATES

Primera edició de la Regata Alfonso Echegaray

L'esdeveniment tindrà lloc entre Port Ginesta i Port Adriano el divendres 13 de juliol
 
Cartel Regata Alfonso 1
La família Echegaray Figueras organitza conjuntament amb el Club Marítim Port Ginesta i la Real Associació Nacional de Cruers, la Regata Alfonso Echegaray per a creuers amb certificat RI, amb la col·laboració de Port Adriano. L'esdeveniment tindrà lloc entre Port Ginesta (Barcelona) i Port Adriano (Mallorca) amb sortida des de Port Ginesta el divendres 13 de juliol de 2012. La distància del recorregut són 102 Milles Nàutiques.
 
Alfonso Echegaray, mallorquí de naixement i de cor, va ser capità de la Marina Mercant, vicepresident de l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), músic des de la seva infància i durant molts anys alma mater i impulsor del projecte de Port Ginesta.
 
Al llarg dels seus últims anys, El senyor Alfonso, va treballar intensament per ajudar als afectats de càncer. Per honrar el seu record, s'ha volgut incorporar a la regata la Fundació ‘La Casa dels Xuklis', organització l'objectiu de la qual és acollir les famílies dels nens afectats pel càncer que es veuen obligats a desplaçar-se a Barcelona per rebre tractament mèdic prolongat. Gràcies a aquesta associació, els pares dels nens afectats poden estar al costat dels seus petits en un entorn de familiaritat que permet afrontar aquesta circumstància d'una forma més humana i positiva. La meitat dels fons recollits a través de les inscripcions seran entregats directament a la fundació per contribuir amb la seva missió.
 
Desde Port Ginesta i l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) invitem tots els amants del mar a participar en una regata repleta d'emocions, camaraderia, el millor ambient competitiu, un recorregut ideal per a la navegació i sobretot solidaritat.

**pdf regata

http://www.clubmaritimportginesta.com/regates/2012/alfonso_echegaray/anunci_regata.pdf

INSCRIPCIONES[1]

SBC-Port Ginesta

Marina Badalona acull dues cites esportives internacionals de primer nivell

Entre el 19 i 20 de maig el Campionat del món de Motonàutica Endurance Class B, i del 24 al 31 d’agost el Campionat del món de Vela Classe x-35

8/05/2012

motonautica Badalona
El Port de Badalona acull en aquesta temporada dues cites esportives mundials de primer nivell, que comptaran amb la presència de representants de fins a quinze nacionalitats diferents. La primera s’emmarca en ple calendari festiu del maig. De manera que, el cap de setmana del 19 i 20 de maig, té lloc el Campionat del Món de Motonàutica Endurance Class B, en quatre categories: Class Boat, Class S2, Class S1 i Class Pro. I la segona serà del 24 al 31 d’agost, el Campionat del món de Vela Classe x-35

El Campionat del Món de Motonàutica Endurance Class B, organitzat per la Federació Catalana de Motonàutica (FCM), amb col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i Marina Badalona, tindrà lloc en aigües de Badalona en un circuit abalisat amb un recorregut d’entre 35 i 60 milles per mànega, oferint un gran espectacle tant des de terra com des de l’aigua. Les tres curses classificatòries per al Mundial es faran el dissabte al matí a partir de les 13.00 hores, el dissabte a la tarda a partir de les 17.30 hores i diumenge a matí, a partir de les 12.00 hores. A les dues jornades hi haurà entrenaments a partir de les 11.00 del matí. Des de terra, el pont del Petroli i el dic de recer del Port són dos miradors excepcionals. I per l’aigua, les empreses de xàrter del Port oferiran la possibilitat d’embarcar-se per mirar de prop aquestes proves de velocitat, i també per conèixer l’sky line de la ciutat des d’una altra mirada.

A finals d’agost, del 25 al 31, la cita internacional és amb la vela, acollint la setena edició del campionat del món de la classe X-35, una embarcació de 10,6 metres d’eslora. La competició s’organitza amb el Club de Vela Badalona, entitat esportiva creada el 2008 per fomentar i desenvolupar la pràctica continuada de l’esport de la vela com apropament lúdic al mar, de caràcter social i proper al ciutadà, amb seu al Centre d’Activitats Nàutiques del Port de Badalona. Assumir la cita suposa un gran repte que la comunitat nàutica de Badalona afronta amb entusiasme i que està rebent en suport de diferents empreses patrocinadores per fer realitat aquest esdeveniment. No en va es tracta d’una regata internacional de rang màxim, tot essent la segona vegada en la història que aigües catalanes acullen un Campionat del Món de Creuer, després de la Mini-Ton Cup de 1979 disputada a L’Estartit (Girona).

Un fet que augmenta l’espectacularitat de les regates és que totes les embarcacions són idèntiques, de manera que lidera el campionat la tripulació que executa la millor estratègia. També juga a favor el camp de regates, valorat pel seu vent; una àrea que està a només dues milles de l’exitós escenari de les proves de vela de les Olimpíades de Barcelona 92, que es recorda arreu del món.

El village del campionat estarà situat en el Port, a peu del pantalà a on s’amarren les embarcacions participants, i serà un recinte obert a tothom que oferirà activitats lúdiques i culturals relacionades amb el mar, des del convenciment que el Port ha de concentrar el bagatge i el patrimoni històric nàutic de la ciutat i fer de base per a nous acostaments al mar. Més informació en HYPERLINK "http://www.marinabadalona.cat"
www.marinabadalona.cat

SBC-Marina Badalona

El CN Salou organitza un any més la regata “La dona i la vela” amb un gran èxit de participació

regata dones CN SAlou
La iniciativa te com a objectiu gaudir durant unes hores de la navegació a vela,  sense cap altre aspiració més que no sigui gaudir de la mar i divertir-se

28/05/2012

Un total de 40 dones han participat a la quarta edició de la regata “La dona i la vela” organitzada pel Club Nàutic Salou. Aquesta regata formava part del programa elaborat pel Consell Esportiu del Tarragonès amb motiu de la Setmana per la Igualtat i estava adreçada a totes les dones a partir dels 10 anys d’edat, tant navegants com inexpertes, amb l’únic objectiu de gaudir durant unes hores de la navegació a vela, gaudir de la mar i divertir-se.
 
La regata va ser doncs tot un èxit i es va caracteritzar pel bon temps: sol i poc vent, i les ganes de divertir-se de totes les participants. Després d’unes hores de navegació, totes les regatistes van tancar la festa amb una paella.

SBC-CN Salou

TORNAR

Roses acull la vintè sisena 'Setmana Catalana de Vela'

Finalitza la setmana de regates amb cinc actuacions molt destacades
 
01-05-2012

Setmana Catalana Vela
La vintè sisena 'Setmana Catalana de Vela' ha comptat amb la participació de 200 embarcacions i 300 regatistes de tot l'estat, en un total de catorze classes en competició, ha finalitzat a la localitat gironina de Roses on cinc noms propis han dominat totalment a les seves classes.
 
El primer ha estat el duo format per Carlos Robles i Florian Trittel (CN El Balís), actuals Campions del Món Juvenil, que s'han imposat en les deu mànigues disputades de la classe 29er; els segueixen la parella formada per Philip Griffiths i David Rosel (CN Garraf), vencedors en les nou mànigues dels catamarans F18; Marc Verdaguer (CN l' Estartit) amb 8 victòries en les vuit mànigues dels catamarans Hobie 18; Jaume Llobet, del club Mar Sitges, amb cinc de cinc en Patí a Vela;
 
El tarragoní Alex Simó (CM Altafulla), que hi ha vençut en les cinc proves de Làser 4.7, tanca aquesta llista de vencedors invictes a les seves classes, però també destaquen les victòries de Nestor Cano (CN Vilassar) a la classe Optimist (G-1); d'Alicia Fras (CM Cambrils) en Optimist (G-3) amb quatre primers, un segon i un tercer.
 
A la classe Làser Radial la lluita entre el tarragoní Héctor Calvo (CN Cambrils) i el badaloní Leandro Rosat (CN Bétulo), qui ha hagut de cedir el primer lloc malgrat haver aconseguit cinc primers en set mànigues. La regularitat de Calvo, amb dos primers, tres segons i dos tercers, li ha donat la victòria final per tres punts.
 
En la divisió de Creuers, l'Arachambault 35 'l'Oreig' (CN Port d' Aro) de Martí Gelabert, amb tres primers, dos segons i un tercer lloc s'ha imposat per cinc punts al X-35 'Fyord-Pos' d'Elena Ruiz.
 
L'alcalde Roses, Carles Páramo i el President de la Federació Catalana de Vela, Gerard Esteva, han presidit l'entrega de premis i han ratificat que les dues següents edicions se celebraran en aquest mateix escenari.

SBC-Port Roses

Campions de Catalunya per equips d'Optimist

Campionat optimist
L’equip del CN El Balís, liderat per Magda Resano juntament amb l'Aina Gelpí, aconsegueix la victòria en el campionat
 
Laura, Alexandre, Flàvia, Àlex i Piqui han estat els integrants de l'equip del Club Nàutic El Balís, liderat per Magda Resano juntament amb l'Aina Gelpí, que han aconseguit la victòria al campionat de Catalunya d'Optimist per equips, organitzat al Club Nàutic Vilanova.
 
El Balís signa doncs un gran campionat en el que va guanyar a la resta dels set equips participants: Club Nàutic Vilassar, Club Nàutic Salou, Club Nàutic Cambrils, Club Nàutic Altafulla, Club Nàutic el Masnou, Club de Vela Blanes i Club Nàutic Vilanova, els paeticipants dels quals també van tenir una notable actuació. El CN El Balís recupera així un títol que ja va aconseguir el 2009 i del que s'han quedat a les portes els anys 2010 i 2011 amb el subcampionat.

SBC-CN El Balís