El Govern vol potenciar Portbou com a Centre Logístic de Transport

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, s'ha compromès a continuar potenciant i promocionant el port esportiu

03/05/2012

Puerto-Deportivo-de-Portbou_articlefull
El Govern vol aprofitar l'entrada en servei de la tercera via per engegar el seu projecte, per la qual cosa, junt amb diversos ajuntaments, elaborarà un estudi per plantejar les oportunitats de negoci que poden atreure a empreses dedicades al transport de mercaderies.

En una visita a Portbou, el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, s'ha compromès a continuar potenciant i promocionant el port esportiu i a pagar l'estudi per explorar la capacitat de negoci d'aquesta estació.

L'arribada de la tercera via d'ample europeu fins a la localitat fronterera de Portbou, prevista per al 2015, vol ser acollida pel govern Catalán com una oportunitat per convertir l'estació d'aquesta localitat en una oportunitat de negoci per als operadors de mercaderies.

L'entrada en servei de la nova via entre Figueres i Portbou suposarà que els trens passin de llarg d'aquesta localitat, deixant en desús aquestes instal·lacions de grans dimensions concebudes per canviar els trens i els contenidors d'un ample de via a una altra.

Ricard Font ha explicat: "des del punt de vista del transport de mercaderies, a nivell de tot Catalunya, estem creixent, el govern de la Generalitat està fent un esforç per promoure el moviment de mercaderies i evidentment no volem que Portbou quedi al marge de tot aquest negoci i d'aquestes oportunitats de futur"
.

SBC-abc

TORNAR