Simulacre d’emergència al port de l’Ampolla
 
El simulacre ha comptat amb la participació de Ports de la Generalitat, el Club Nàutic Ampolla i els diferents grups d’intervenció implicats en la resolució d’emergències
 

01/03/2010

Sim.Ampolla
En el port de l’Ampolla s’ha realitzat un simulacre d’emergència a la dàrsena esportiva, on s’ha reproduït un hipotètic incendi d’una embarcació d’esbarjo. Amb  l’exercici s’ha posat a prova el Pla d’autoprotecció del port i també s’ha avaluat la coordinació entre els diferents grups d’intervenció. En aquest simulacre han participat l’autoritat portuària, el Club Nàutic, els cossos de seguretat i els efectius sanitaris.
 

En l’exercici s’ha simulat l’incendi d’una embarcació que estava amarrada en un pantalà de les instal·lacions esportives. Així mateix, el simulacre també ha comptat amb el supòsit d’un ferit, quan intentava sufocar el foc. El ferit, un mariner del Club Nàutic, ha resultat intoxicat per inhalació de fum i ha estat atès pels serveis sanitaris. Un cop apagat l’incendi, s’han col·locat barreres absorbents com a mesura preventiva per evitar qualsevol vessament d’hidrocarbur a les aigües interiors del port.

 

El simulacre ha comptat amb la participació de Ports de la Generalitat, el Club Nàutic Ampolla i els diferents grups d’intervenció implicats en la resolució d’emergències: Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Guàrdia Civil, Creu Roja de l’Ampolla i Sistema d’Emergències  Mèdiques (SEM). Pel que fa als recursos, s’han utilitzat dues dotacions de bombers, una unitat de la Policia Local, una dotació dels Mossos, una dotació de la Guàrdia Civil, una ambulància de la Creu Roja, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques, una embarcació del Club Nàutic i una llanxa pneumàtica dels bombers.
 
L’objectiu d’un Pla d’autoprotecció és planificar totes les activitats de seguretat referents a les emergències al port de l’Ampolla. L’exercici fet avui s’emmarca com una de les actuacions previstes en el Pla d’autoprotecció del port de l’Ampolla.

 
SBComunicación / Port de l’Ampolla

OPINA -TORNAR