Marina de Badalona estrena la producció d’energia solar des de la coberta de l’edifici de la marina seca i dels tallers

Es tracta del sistema amb “sílice amorf”,  que és més lleuger i  més flexible que les plaques i minimitza l’ús d’elements metàl·lics, característica a tenir en compte en un medi tan corrosiu com el marí
 
març/2011

Marina de Badalona estrena la producció d’energia solar tot aprofitant la coberta de l’edifici de la marina seca i de la zona de tallers, amb una superfície de 1.331 m2, que és una mica més de tres pistes de bàsquet.  El sistema instal·lat  és el de sílice amorf, diferent al de les més clàssiques plaques fotovoltaiques de sílice cristal·lí. Aquest sistema té una potència instal·lada de 83,77 KWp, amb una producció estimada de 95.955 KWh/any (el consum mig anual d’electricitat d’un bloc de vint habitatges) que s’injecta a la xarxa elèctrica de manera automàtica i es monitoritza per conèixer el nivell de producció elèctrica de manera constant via internet, alhora que permet seguir a temps real les incidències del sistema.

SBC /Marina Badalona

Exempció de l'impost per als megaiots en el Registre Canari

La notícia ha estat rebuda amb especial satisfacció pel president de l'Associació Nàutica d'Esbarjo de Canàries ja que "és un èxit de gran transcendència que atraurà riquesa per l'Arxipèlag"
 
05/03/2010 

La Direcció General de la Marina Mercant ha avalat la proposta de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN) perquè els megaiots destinats al xàrter que s'inscriguin en el Registre Especial Canari quedin exempts de l'Impost de Matriculació. Aquesta notícia ha estat rebuda amb especial satisfacció pel president de l'Associació Nàutica d’Esbarjo de Canàries (Asnáutica), Emèrit Rodríguez, el qual va considerar a través d'un comunicat remès per la patronal Femete, que "és un èxit de gran transcendència que atraurà riquesa per l'Arxipèlag".

SBC /eldia.es

Trias recupera als EE. UU. el seu pla per a un barri marítim

Seria un barri amb pisos públics de lloguer, destinats principalment a joves estudiants o empresaris que es trobarien amb un entorn d'edificis dedicats també a indústria neta o a investigació en afers relacionats amb el mar i el port
 
26/02/2011 

Una planta de producció d'energia a partir de la biomassa a Collserola, o la creació d'un barri als terrenys del port per sota de la ronda litoral, tal com ja va proposar fa quatre anys, són dues de les concrecions del pla de Xavier Trias i CiU per a la regeneració urbana de Barcelona presentades a l'Universitat de Columbia, a l'estat de Nova York. CiU no ha abandonat la idea d'un barri al costat del port. La proposta tornarà al programa electoral de Xavier Trias, que té intenció d'engegar el pròxim mandat si aconsegueix l'alcaldia de Barcelona. Seria un barri amb pisos públics de lloguer, destinats principalment a joves estudiants o empresaris que es trobarien amb un entorn d'edificis dedicats també a indústria neta o a investigació en afers relacionats amb el mar i el port.

SBC /La Vanguardia

L'avantprojecte d'ampliació del port d'Estepona contempla 767 nous amarratges i inverteix 32 milions

S'aposta per la inversió pública "perquè és un projecte la solvència del qual està garantida, per la qual cosa el millor és conservar aquesta font d'ingressos perquè reverteixin a les arques municipals"

09/03/2011 
 
L'Agència Pública de Ports d'Andalusia (APPA) ha registrat l'avantprojecte d'ampliació del port esportiu d'Estepona (Màlaga) presentat al citat organisme per part de l'Ajuntament. El projecte, que es desvincula del desenvolupament urbanístic de la parcel·la guanyada al mar, suposarà la creació de 767 nous amarratges, 36 d'ells per a creuers de mitjà calat, així com la posada en marxa de 817 places d'aparcament. En total, serà necessària una inversió pròxima als 32 milions d'euros per executar les obres segons ha explicat l'alcalde d'Estepona, David Valadez. L'alcalde va destacar, en roda de premsa, que el projecte es pot gestionar des de la iniciativa pública, la privada o a través d'una fórmula mixta si bé s'aposta per la pública "perquè és un projecte la solvència del qual està garantida, per la qual cosa el millor és conservar aquesta font d'ingressos perquè reverteixin a les arques municipals". Valadez va assenyalar que el finançament de la inversió "podria fer-se mitjançant recursos propis" ja que, segons va recordar, "l'Ajuntament d'Estepona, a partir de març, serà un dels pocs que no tindrà deutes amb les entitats bancàries".

SBC /que.es

El CN Salou s’adjudica el trofeu President de Vela

Els participants en el trofeu feliciten al Club Nàutic el Balis per l’èxit en l’organització

10/03/2011 
 
L'equip Laser del Nàutic de Salou s'ha adjudicat a totes les categories el Trofeu President de Vela organitzat pel Club Nàutic de El Balís. L'equip de Laser de Salou, que es va desplaçar a Sant Andreu de Llavaneres amb quatre regatistes, va aconseguir tres primeres posicions i una segona, mostrant una vegada més el seu domini en aquesta classe. En Laser Standard, Ignasi López va començar amb una no gaire bona regata però va rematar el seu gran moment amb dos primers llocs consecutius. En la modalitat Laser Radial, Gastón Cruz es va imposar en les tres proves disputades, i finalment, els regatistes Bosco Pujol i Alfredo Ibáñez van pujar al podi en primera i segona posició de la classificació de Laser 4.7. Els participants en el trofeu feliciten al Club Nàutic el Balis per l’èxit en l’organització.

SBC /CN Salou