Gran èxit de la Jornada de Salvament Marítim al Port de Mataró
 
Davant l’expectació d’un gran públic, es va procedir a fer un exercici d’evacuació des d’un helicòpter
 
01/03/2011

La Associació de Navegants d’Esbarjo (ANAVRE), amb la col·laboració de Salvamento Marítimo, van portar a terme una sessió formativa pràctica sobre seguretat marítima per la millora de la seguretat dels navegants al Port de Mataró.
 
Desenes de persones, la majoria navegants d’embarcacions esportives i d’esbarjo, van participar a la Jornada de formació de dissabte 26 de febrer, per oferir-los les bases en el supòsit d’una situació real d’emergència al mar.
 
FormacióSeguretat-SM-Anavre-34Les instal·lacions del Port de Mataró van ser el marc del curs de Formació en Seguretat organitzat per ANAVRE amb la col·laboració de Salvamento Marítimo emmarcada dins el conveni de col·laboració d’ambdós organismes a través del qual es pretén millorar la seguretat i la formació dels navegants esportius i d’esbarjo.
 
La jornada es va iniciar amb una xerrada informativa sobre el salvament marítim amb pautes generals de presa de decisions davant d’una emergència al mar, davant l’assistència de més de més de 160 inscrits. A continuació, al pantalà S, i a càrrec de Balsamar, es va dur a terme una explicació pràctica sobre el funcionament i el contingut d’una balsa salvavides, amb llançament i obertura a l’aigua i una demostració sobre el seu funcionament.
 
Davant l’expectació d’un gran públic, es va procedir a fer un exercici d’evacuació des d’un helicòpter. En el simulacre, i davant l’expectació de molta gent que passejava pel port, els dos tripulants d’una embarcació amb via d’aigua, davant l’imminent enfonsament de l’embarcació, van decidir abandonar-la. A continuació, i després dels pertinents avisos de socors a través de la radiocomunicació, l’helicòpter ‘Helimer 204’, de Salvamento Marítimo els va rescatar il·lesos i els van portat a terra, on els va socórrer la Creu Roja.

SBC /CPM

OPINA - TORNAR