La tripulació de Silvia Roca del CN l’Escala es proclama subcampiona d’Espanya de Match Race Femení a Vilagarcía, Galícia

La regata va enfrontar les millors tripulacions del nostre país amb representants d’Holanda, Rússia, Suècia i Portugal
 
15/03/2011

L’equip liderat per la regatista del Club Nàutic l’Escala, Silvia Roca, va proclamar-se subcampió d’Espanya al III Campionat d’Espanya de Match Race Femení, celebrat en aigües de la Ria d’Arousa entre el 9 i el 12 de març. Roca, d’altra banda, quedava quarta de l’Open internacional, i és que la regata va enfrontar les millors tripulacions del nostre país amb representants d’Holanda, Rússia, Suècia i Portugal. Támara Echegoyen es quedava amb el títol nacional tot i perdre a la final contra les holandeses encapçalades per Rene Groeneveld.

SBC /Marina Badalona

Els ports esportius generen 2.900 milions d'euros d'impacte econòmic a l'any

El sector lamenta l'increment en els cànons "de fins a un 5.000%" que ha imposat la Junta d'Andalusia des de 2006

18/03/2010
 
Bones perspectives per als ports esportius espanyols. Malgrat que "tot està per fer" en aquesta indústria, segons va manifestar el president de l'empresa Marines del Mediterrani (que gestiona els ports de La Duquessa, Estepona, i el futur Marina Màlaga). I és que, malgrat la crisi, a Espanya els recintes portuaris generen un impacte econòmic que ronda els 2.900 milions d'euros. Tot això gràcies a una gestió que barreja 123.000 amarratges amb comerços, zones d'oci, etc. Representants dels ports andalusos lamenten l'increment en els cànons de fins a "un 5.000 per cent" que ha imposat la Junta d'Andalusia des de 2006. A aquest respecte també es va criticar que "en plena crisi", El Govern regional hagi passat de cobrar "5.000 euros de cànon al port esportiu de Marbella el 2006, a 300.000 el 2010".
 
SBC /malagahoy.es

Rodman Polyships presenta un ERE d'extinció per a 120 empleats a Meira

La drassana justifica la mesura per la baixada continuada de les vendes des de fa tres anys

27/03/2010
 
La drassana Rodman Polyships en Meira (Moaña) ha presentat un expedient d'extinció per a 120 dels seus 277 treballadors a causa de la baixada continuada de les vendes des de fa tres anys, segons ha informat l'empresa. La factoria, especialitzada en la construcció d'embarcacions d’esbarjo i professionals en polièster reforçat amb fibra de vidre, argumenta que l'ERE és l'única manera de garantir "la seva viabilitat i el manteniment dels llocs d'ocupacions en el futur". Empresa i sindicats tenen ara trenta dies per tractar d'arribar a un acord sobre l'expedient. El president del comitè, Moisés Currás, reconeix que la situació de la drassana –que des d'octubre de 2009 arrossega un ERE temporal i rotatori per a tota la plantilla– és "molt complicada", però exigirà una reducció en el nombre d'acomiadaments previstos per l'empresa. Segons la drassana, la baixada de les vendes era del 63% al tancament de 2010 respecte a 2008.

SBC /farodevigo.es 

Empreses del sector marítim es donen cita al saló Shopping Nàutic de Madrid

Al saló es mostraran les últimes novetats del mercat en esports nàutics, cursos de formació, compra d'embarcacions, finançament, Clubs de Navegació Xàrter, etc.
 
30/03/2010

Representants d'empreses del sector marítim i de busseig mostren les últimes novetats del mercat al saló Shopping Nàutic que es celebra del 31 de març al 3 d'abril al centre comercial Moda Shopping de Madrid, segons ha informat el centre en un comunicat. D'aquesta manera, els corredors es converteixen en un passeig marítim, que permetrà gaudir d'una mostra d'embarcacions i solucions professionals per a experiències en alta mar. Al saló es mostren les últimes novetats del mercat en esports nàutics, cursos de formació, compra d'embarcacions, finançament, Clubs de Navegació Xàrter, Titulacions Nàutiques, Busseig, botigues nàutiques, així com accessoris i roba nàutica. El  Shopping Nàutic també acollirà un fòrum de turisme nàutic de la Real Liga Naval Espanyola que inauguraran el president de la mateixa organització, Felipe Segovia Olmo, i el president de Port Sherry, Pedro Bores, entre altres.
 
SBC /Agencies 

18è Saló Nàutic Argentí 2011

108 expositors ocuparan una superfície d'exposició sensiblement major a la de l'edició anterior per exposar embarcacions te tota mena

31/03/2010
 
L'1 d'abril ha obert les portes el  18è Saló Nàutic Argentí, organitzat per la Cambra Argentina de Constructors d'Embarcacions Lleugeres (CACEL), cita obligada per a aficionats i aquells que vulguin acostar-se a aquesta activitat. El Saló Nàutic Argentí romandrà obert fins al 10 d'abril al Parc Ferial de San Fernando (Buenos Aires). Aquest any 108 expositors ocuparan una superfície d'exposició sensiblement major a la de l'edició anterior per exposar embarcacions semirígides, llanxes, creuers, velers, motos d'aigua, motors, equips electrònics i ajudes per a la navegació, així com de serveis i productes vinculats amb aquesta activitat. L'àrea total d'exhibició serà de més de 18.200 m2 per a estands al aire lliure, 3.400 m2  seran espais per a estands baix sostre i 302 metres lineals de marines per a 82 embarcacions a l’aigua. El Saló Nàutic es proposa amb les seves novetats encoratjar a més persones a sumar-se a aquesta activitat que estimula la pràctica a l'aire lliure i el gaudi en família oferint enormes variants de passejos.
 
SBC /nuestromar.org

L'expresident de l'APB declara que va manipular el concurs de Maó perquè va rebre pressions polítiques

L'expresident de l'Autoritat Portuària de Balears declara davant el jutge i assegura que entre els que li van pressionar estava Joana Barceló
 
30/03/2010

L'expresident de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Verger, ha declarat davant el jutge que instrueix el citat cas Ports que va manipular el concurs de Maó perquè va rebre "moltes pressions polítiques, entre elles de l'expresidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló". "Mai he parlat amb cap membre de cap comissió tècnica per influir sobre la puntuació", ha afirmat davant el jutge en relació als concursos d'amarraments que l'empresa Trapsa Yates va guanyar a Maó i Eivissa. El cas investiga presumptes manipulacions en la concessió d'amarraments en els citats ports a l'empresa propietat del president de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán, imputat en la causa. Un dels aspectes sobre el qual gira el cas són les negociacions entre Trapsa yates i el Club Marítim de Maó perquè la primera es retirés del concurs dels amarraments del moll de Llevant de Maó, tret per l'APB el 2005 amb l'empresa de Díaz Ferran com a favorita.

SBC /El Mundo