La 3ª Fira Nàutica d’Ocasió i del Xarter de Port Ginesta espera superar les bones xifres de l’edició anterior
 
Hi ha programades activitats com un simulacre de rescat marítim, un raid de motos aquàtiques, navegació amb grans embarcacions d'època i la sortida de la regata del Delta
 
16/03/2011

Fira Port Ginesta
Port Ginesta acollirà per tercer any consecutiu la Fira Nàutica d'Ocasió i del Xarter, una convocatòria que espera “poder augmentar la seixantena d'expositors i els 7.000 visitants que vam rebre l'edició anterior”, com diu Miquel Guarner, director de la fira que organitza ADIN (Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics), tenint en compte l'interès rebut fins al moment. Guarner explica que “ja hi ha moltes empreses que en el seu calendari de fires han inclòs la nostra pels bons resultats comercials que els dóna i que van venir les altres vegades i volen repetir”, un fet que, segons ell, indica el nivell de consolidació de l'esdeveniment.
 
La fira, que es durà a terme entre el 13 i el 15 de maig, un mes més tard que l'any anterior, ocuparà una esplanada d’uns 2.500 m2 de Port Ginesta, on s’ubicaran els estands de les empreses. Mostrarà unes 150 unitats d'eslores compreses entre dos i vint metres tant de motor com de vela, les més grans de les quals estaran a l'aigua. Entre els expositors hi haurà des de distribuïdors d’embarcacions i accessoris fins a drassanes i empreses de serveis.
 
Una de les novetats destacades de l'edició és la sortida el divendres 13 de la regata del Delta que es calcula tindrà una participació d'una quarantena de vaixells, el que garanteix que la inauguració sigui un acte multitudinari. L'ampli programa d'activitats, tant lúdiques com esportives que s'està preparant, inclou l'organització de visites guiades a grans embarcacions d'època amb sortides de navegació a preus populars; un raid de motos aquàtiques i regates de semirígides. També es durà a terme una simulació de rescat a l'aigua en la que hi participarà un helicòpter.
 
Per l'organització de l'esdeveniment, ADIN compta amb la col·laboració de Salvament Marítim, Cosalt SSM, la Federació Catalana de Motonàutica i la Federació Catalana de Pesca. La majoria d’activitats seran gratuïtes i dirigides a qualsevol tipus de públic. La inauguració anirà a càrrec de representants del món de la política així com dels responsables de Port Ginesta, ADIN i el Fòrum Marítim Català, entre altres.

 
SBC /Port Ginesta

OPINA - TORNAR