El projecte del port esportiu de San Andrés supera la falta de finançament

José Carlos Martín, president del grup Marines del Mediterrani, va reconèixer que no havien aconseguit tots els crèdits bancaris que van sol·licitar, escull que ja s'ha superat

El port comptarà amb 626 amarraments i comptarà amb una inversió de 24,2 milions d'euros i un termini d'execució de 18 mesos. S'estima la creació de 7.000 llocs de treball

28/02/2012

San andrés
Llum verd a un nou port esportiu a Màlaga. El consell d'administració de l'Autoritat Portuària va adjudicar ahir al consorci Marines del Mediterrani-GEA21 -l'única entitat que va concórrer al concurs- la construcció i explotació de la dàrsena de San Andrés, a la desembocadura del riu Guadalmedina, que permetrà suplir l'escassa oferta de turisme nàutic de Màlaga. El conjunt s'ubicarà a més a més al costat del futur auditori, per crear un nou centre de referència de la ciutat.

Per a això, es crearan 626 amarraments en règim de lloguer, dels que 466 estaran al mar i 160 s'ubicaran en la marina seca, segons van exposar fonts d'aquesta institució. El 15% dels amarraments anirà dedicat a embarcacions transeünts, tres seran de lliure disposició per part de l'Autoritat Portuària i set estaran adaptats per a persones amb discapacitat.

El consorci ha proposat una inversió de 24,2 milions, i un termini d'execució de 18 mesos, que començarà tan aviat com es defineixi el projecte. La nova zona nauticoesportiva comptarà amb una superfície total de 121.011 metres quadrats, dels quals 92.286 seran de superfície de mirall d'aigua i 28.725 de terra. El termini de la concessió per explotar comercialment el recinte serà de 35 anys.

A més de les atracades, el recinte comptarà amb un aparcament en superfície amb capacitat per a 300 places, com a mínim. Al mateix temps, s'edificarà un complex nàutic, amb una escola de vela, que tindrà una altura màxima de planta baixa més una (vuit metres), per pal·liar el seu impacte visual. Així mateix, s'habilitaran 3.000 metres quadrats de locals comercials, una capitania marítima, àrees de serveis i una gasolinera. Per la seva banda, la zona de varada se situarà al costat de la ribera del riu Guadalmedina. Tindrà una superfície d'operacions d'uns 10.000 metres quadrats, amb naus i tallers.

SBC-sur.es

TORNAR