El Port de Sitges-Aiguadolç participa en un reconegut Màster d'Aqüicultura

El port ha acollit les classes del màster impulsat per tres de les millors universitats de Catalunya, la UAB, UB, i UPC

El Port de Sitges-Aiguadolç, ha afirmat el seu compromís amb els motors socioeconòmics moderns amb grans expectatives de futur, com és l'Aqüicultura Marina


2/03/2013


Master Aiguadolç
El passat 22 de febrer es van impartir classes del Màster Interuniversitari d'Aqüicultura (compartit per tres Universitats catalanes, La Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Barcelona), a les instal·lacions del Port de Sitges-Aiguadolç a Sitges.

El Port de Sitges-Aiguadolç, prop de Barcelona és un port esportiu catalogat com dels millors del Mediterrani, albergant des del seu inici cultura nàutica i instal·lacions úniques com la Vila de pescadors. Encara que la seva naturalesa esportiva i la seva exclusiva oferta d'habitatges residencials i vacacionals, el Port de Sitges-Aiguadolç, ha afirmat el seu compromís amb els motors socioeconòmics moderns amb grans expectatives de futur, com és l'Aqüicultura Marina.

Master aiguadolç 2
Durant la Jornada, i dins d'un dels mòduls formatius d'aquest màster, L'Aqüicultura com a Sector Productiu, es va parlar de: Tecnologia de la producció aqüícola, Enginyeria de les instal·lacions aqüícoles i Gestió econòmica i financera de l'empresa aqüícola.

El Màster pretén formar a professionals en el sector de l'aqüicultura amb un nivell científic alt, un domini de tècniques multidisciplinàries i responsabilitats de direcció i gestió. La complementarietat entre els àmbits d'especialització de les tres universitats participants, atorga singularitat i solidesa a aquest grau acadèmic, cal destacar que les tres universitats estan impartint programes de formació avançada en aqüicultura des dels anys 80-90, la qual cosa avala la seva experiència docent a l'àrea.

Un dels problemes de l'aqüicultura Off-shore, és el compartir espai i usos amb altres activitats socioeconòmiques del litoral. Una activitat important és la relacionada amb l'oci a les nostres costes; la navegació esportiva com la vela, la pesca i el cabotatge turístic estan al capdavant.

Aquestes activitats, necessiten una base a terra prou adequada per al desenvolupament del sector. En el cas de l'aqüicultura, és fonamental per permetre l'existència de les instal·lacions ancorades a mar obert. En parlar de la base a terra, ens hem de referir a les estructures portuàries de les nostres costes. Nombrosos ports industrials i pesquers han propiciat l'existència de l'Aqüicultura a mar obert, proporcionant usos, instal·lacions i serveis, precisos i necessaris per dur a terme l'organització de l'empresa aqüícola. Això es pretén estendre als ports esportius de Catalunya, amb l'establiment d'empreses aqüícoles en les seves dependències portuàries. El Port de Sitges-Aiguadolç ha signat el seu compromís amb aquesta iniciativa de present i futur.

http://www.ub.edu/estudis/mastersuniversitaris/aquicultura/index.php.


SBC-Port de Sitges-Aiguadolç

TORNAR