Reforma de les titulacions nàutiques

01/04/2014
 

titulaciones náuticas
El text definitiu de l'Ordre Ministerial que reforma les titulacions nàutiques es va donar a conèixer l'1 d'abril, per part de la Direcció general de la Marina Mercant, durant el II Congrés Nàutic, organitzat per ANEN que es va celebrar a Barcelona. Els principals canvis que introdueix el text definitiu de l'Ordre Ministerial són:

 
- Augmenta l'eslora per poder navegar sense titulació, fins a cinc metres per a embarcacions a motor i sis metres per a la vela.
 
- Es podrà navegar amb la Llicència de Navegació (anterior ‘titulín’) amb vaixells de fins a sis metres d'eslora, amb la potència recomanada pel fabricant, i amb motos d'aigua, amb dues hores de teoria i quatre de pràctiques.
 
- S'amplien les atribucions del títol de Patró de Navegació Bàsica fins als vuit metres d'eslora
 
- Augmenta l'eslora permesa, fins a 15 metres, per navegar amb el títol de Patró d'Embarcació d'Esbarjo que addicionalment amb la realització de 24 hores de pràctiques permetrà governar embarcacions de fins a 24 metres així com navegar entre la Península i Balears.
 
- S'amplien les atribucions del títol de Patró de Iot que permetrà navegar amb embarcacions de fins a 24 metres d'eslora i fins a 150 milles de la costa.
 
Aquest va ser el tema estrella que es va debatre durant la taula rodona dedicada al Status Quo reformador de la nàutica d'esbarjo, després de la seva presentació per part del portaveu de la Direcció general de la Marina Mercant, Fernando Henríquez, i que regularà les titulacions nàutiques espanyoles.
 
Per a més informació consultar el següent link:
http://www.nauticayyates.com/titulaciones-nauticas-reform/
 
SBC-Náutica y Yates

TORNAR