Les matriculacions d'embarcacions d'esbarjo creixen gairebé un 5% al febrer

Es tracta del primer creixement registrat aquest any, després de caure un 5% en l'arrencada de l'any i tancar el 2013 amb una davallada de més del 19%

4/03/2014

matriculaciones febrero
Un total de 217 embarcacions d'esbarjo s'han matriculat el mes de febrer a Espanya, el que suposa un creixement de gairebé un 5% pel que fa a les 207 registrades durant el mateix mes de 2012, segons les dades facilitades per la Direcció general de la Marina Mercant, una vegada analitzats per l'Associació Nacional d'empreses Nàutiques (ANEN).

Es tracta del primer creixement registrat aquest any, després de caure un 5% en l'arrencada de l'any, quan es van matricular 179 embarcacions, i després de tancar 2013 amb una reculada de més del 19%.

Els dos primers mesos de l'any, les matriculacions van ascendir a 393, un 0,76% més. No obstant això, a l'octubre les matriculacions d'aquest tipus d'embarcacions van créixer un 16% per primera vegada des de la crisi, a mitjan 2008, aconseguint els 274 vehicles, tendència que, segons la patronal, sembla que es va assentant i reflecteix certa estabilitat.

"Les nostres previsions d'estabilitat i moderat creixement del mercat nàutic comencen a fer-se realitat, la dada de febrer ens fa suposar que a finals de 2014, el sector es situarà en xifres sensiblement millors que les de 2013", ha assegurat el secretari general d’ANEN, Carlos Sanlorenzo. Al febrer, van créixer les matriculacions de vaixells a motor, motos d'aigua i embarcacions nàutiques semirrígides.

ANEN remarca que el mercat de lloguer segueix creixent amb 19 embarcacions matriculades els dos primers mesos de l'any, el que suposa un increment del 58,33%. De gener a febrer el mercat del lloguer ha crescut un 46,15%.

SBC-agencias

TORNAR