Concurs d'idees per a la bocana d'Empuriabrava

Estudiants de la UdG han entregat 45 propostes per millorar l'entrada del port de la marina

03/02/14

bocana marina empuriabrava
Un total de 45 estudiants de quart curs d'arquitectura de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona han participat en un concurs d'idees organitzat per l'empresa Port Empuriabrava, S.A., concessionària dels canals de la marina, per millorar l'entorn de la bocana. Està previst que durant el mes de març es facin públics els tres guanyadors.

Port Empuriabrava ha obert aquest concurs d'idees en el marc de les obres de manteniment que s'han realitzat als canals de la marina residencial. L'empresa es planteja la necessitat d'establir un debat sobre la modernització i l'actualització de l'entorn de la marina, que es va començar a construir el 1965 i que és considerada la marina més gran d'Europa, amb 23 quilòmetres de canals.

Segons explicava la professora Sílvia Musquera, “la idea era veure què es pot fer en la
infraestructura d'entrada de vaixells a Empuriabrava per exemple millorant la il·luminació, si es converteix en passeig, si s'hi posa un reclam lluminós. El límit era que no es poden modificar els límits de la bocana”.

Segons la professora, l'empresa concessionària no es compromet a aplicar els projectes que els facin arribar els alumnes, però podria agafar idees per a inversions futures. Port
Empuriabrava donarà un premi als tres guanyadors. A més, conjuntament Port Empuriabrava, SA, i la universitat organitzaran una exposició de les propostes seleccionades.

Tant el concurs com la futura exposició de les propostes dels alumnes s'emmarquen dins un conveni signat el dia 9 de desembre del 2013, entre l'EPS i l'empresa Port Empuriabrava, SA. Segons Sílvia Musquera, la UdG ha signat convenis amb empreses en altres ocasions, però aquest és un dels pocs en què s'arriba a un acord per a un projecte arquitectònic concret.

SBC-Marina Empuriabrava

TORNAR