La Generalitat de Catalunya impulsa la iniciativa ‘Gaudeix del mar de forma sostenible’

Es tracta de un díptic amb recomanacions sobre nàutica d'esbarjo i com evitar l'impacte sobre les fanerògames marines

3/04/2014

sostenible
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya està impulsant la iniciativa ‘Gaudeix del mar de forma sostenible’ que ens descriu de manera didàctica aspectes com que “sota la superfície de l'aigua hi ha un món meravellós que hem de conservar. No ancoris sobre les fanerògames marines: són hàbitats protegits, d'alt interès pesquer, que entre tots hem de conservar”.

Es tracta de un díptic amb recomanacions sobre nàutica d'esbarjo i com evitar l'impacte sobre les fanerògames marines.

Des de la Generalitat es vol incentivar que l’activitat de la nàutica d’esbarjo, la pesca recreativa i el busseig ha de fer-se d’una manera responsable per tal de conservar els hàbitats i els recursos marins, i alhora d’una manera segura.

D’altra banda també destaquen la importància de protegir els hàbitats d’interès pesquer recordant, entre d’altres aspectes, que La Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes estableix que els espais ocupats per zones de fanerògames marines, coral·lígens i grapissars són hàbitats d’interès pesquer protegits.

Per obtenir el díptic us podeu dirigir a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims. Av. Diagonal, 525, 08029, Barcelona, telèfon: 93 444 50 00 o consultar-lo al següent link:

http://www20.gencat.cat/docs/DAR/DE_Departament/DE10_Publicacions_DAR/DE10_C00_Altres_publicacions_Divulgacio/Documents/Fitxers_estatics/2011_Diptic_nautica_i_fanerogames.pdf

SBC-Generalitat de Catalunya

TORNAR