El Club Nàutic Salou acull l’exposició “Diferents Artistes, Diferents mirades”
 
L’exposició s’inaugurà el dissabte 24 d’abril i podrà visitar-se fins el dia 7 de maig
 
28/04/2010

El club Nàutic de Salou acull l’exposició  “Diferents artistes, diferents mirades”. Aquesta mostra recull el treball recent d’un grup d’artistes que formen part de l’Atelier-estudi d’Art d’Olot i dels Amics del Paisatge de Sant Feliu de Pallerols, a la Garrotxa.
L'Atelier neix com un estudi d´art disposat a fer que l'alumne aprengui les diferents tècniques artístiques, en un espai ampli, on el més important sigui passar-ho bé i gaudir plenament de l'art.  Olot ha estat bressol d'una llarga tradició artística i això ha motivat a crear un estudi que inclogui (com a base principal) el tarannà de l'antic taller de pintura on el més important és l'aprenentatge pràctic dels diferents procediments artístics. L’exposició s’inaugurà el dissabte 24 d’abril i podrà visitar-se fins el dia 7 de maig. La Sala obre de dilluns a dissabte, de 17 a 20:30 hores i els diumenges, entre les 11 i les 14 hores. A partir del 8 de maig es podrà veure l’exposició de pintura de Montserrat Miró.

 
SBC / CN Salou

OPINA -TORNAR 

anclas breus

 
 
Els sindicats d'estibadors convoquen vagues contra la Llei de Ports
 
Si s'aprova la nova Llei creuen que suposaria la pèrdua de 1.500 llocs de treball en el sector. Les jornades de vaga continuaran a partir del 25 de maig amb caràcter indefinit

28/04/2010
 
Els sindicats CCOO, UGT, CIG, ELA i Coordinadora han convocat vagues per als treballadors del sector de l'estiba de l'11 al 14 i del 18 al 21 de maig per protestar contra el projecte de modificació de la Llei de Ports, perquè creuen que suposaria la pèrdua d'1.500 llocs de treball en el sector. Els sindicats van explicar en un comunicat que les jornades de vaga continuaran a partir del 25 de maig amb caràcter indefinit. Per als sindicats, el projecte de llei implica l'eliminació del servei de l'estiba en les activitats dels vaixells de tràfic rodat, així com la desregulació de l'activitat empresarial del sector, la qual cosa permetria deixar sense aplicació els convenis col·lectius. A més a més, creuen que el nou sistema proposat no garanteix la continuïtat de la prestació del servei portuari de l'estiba, per la qual cosa consideren que es tracta d'un model "sense viabilitat econòmica, sense atribucions i, en conseqüència, a extingir".

SBC / Expansión

OPINA -TORNAR 

anclas breus

Les matriculacions d'embarcacions d’esbarjo van moderar la seva caiguda al 5,9% en el primer trimestre
 
Mentre que fins a març d'aquest any les matriculacions només han descendit un 5,9%, en el primer trimestre de 2009 ho van fer un 50%
 
15/04/2010

Les matriculacions d'embarcacions d’esbarjo destinada a ús particular i lloguer, incloses motos d'aigua, van descendir un 5,9% en el primer trimestre de l'any, fins a un total de 1.103, segons dades difoses per l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN) durant la celebració de la seva V Assemblea General, en la que s'ha ratificat a més a més el nomenament de Jesús Astondoa com a president per quart any consecutiu. La patronal d'empreses nàutiques va destacar que la caiguda del primer trimestre suposa una moderació respecte a l'experimentada en el mateix trimestre de 2009. Així, mentre que fins a març d'aquest any les matriculacions només han descendit un 5,9%, en el primer trimestre de 2009 ho van fer un 50%, fins a situar-se en 1.172 matriculacions. Aquesta menor tendència negativa del mercat d'embarcacions d’esbarjo també s'ha notat en la dada mensual. Al març, les matriculacions d'aquest tipus d'embarcacions van pujar un 10,8% respecte al mateix mes de 2009.

SBC / Agencias

OPINA -TORNAR 

anclas breus


Marina Port Vell fomenta la festa de Sant Jordi
 
El Port va regalar una rosa als seus amarristes acompanyada d'un resum historiat de la llegenda de Sant Jordi i la seva lluita amb el dragó, redactat en castellà i anglès

23/04/2010

Marina Port Vell es va sumar a la festa de Sant Jordi, Dia del Llibre, regalant una rosa als seus amarristes acompanyada d'un resum historiat de la llegenda de Sant Jordi i la seva lluita amb el dragó, redactat en castellà i anglès. El text acabava explicant l'actual i bonica costum de regalar el 23 d'abril una rosa i un llibre a les persones estimades. Marina Port Vell porta diversos anys sumant-se a aquesta tradició catalana i els empleats de la marina van estar repartint les roses de Sant Jordi des de bon matí entre els tripulants dels prop de 300 vaixells amarrats en els pantalans del port. Van ser diversos els navegants estrangers que, sorpresos en conèixer aquest simpàtic costum, no van dubtar a baixar a terra per comprar un altre llibre en alguna de les nombroses parades instal·lades a l’aire lliure per Barcelona i arreu de Catalunya durant aquesta jornada, que aquest any va gaudir –després d'un llarg i fred hivern- d'una temperatura primaveral.
 
SBC / MPV

OPINA -TORNAR 

anclas breus
 

El Club de Vela Blanes obté la ‘Q’ de qualitat de Turisme Esportiu
 
A l’actualitat Catalunya compta amb 10 destinacions de Turisme Familiar i 10 de Turisme Esportiu
 
Abril/2010

En el marc de la Fira Internacional del Turisme (FITUR) celebrada a Madrid el passat mes de gener, l’Agència Catalana de Turisme va lliurar a les poblacions de Roses, Castelldefels i Blanes els distintius de certificació DTF (destinació de Turisme Familiar) i DTE (destinació de Turisme Esportiu) respectivament. A l’actualitat Catalunya compta amb 10 destinacions de Turisme Familiar i 10 de Turisme Esportiu. Blanes i el seu alcalde obtenien la certificació DTE (en les modalitats d’esports col·lectius, vela i futbol) de mans del Director General de Turisme, Joan Carles Vilalta. Bàsics per obtenir la marca DTE han estat: la nova ciutat esportiva, els camps de futbol i sobretot les instal·lacions del Club Vela Blanes. En aquest sentit el club amb la seva Escola de Vela, amb les instal·lacions idònies i reglamentàries per a la pràctica de la vela lleugera, els diferents serveis i la dàrsena amb capacitat per a més de 300 embarcacions amb tota la seva infraestructura, a més de la possibilitat de la consulta diària de les previsions meteorològiques; ha reunit els requisits mínims per obtenir el guardó.
 
SBC / CV Blanes

OPINA -TORNAR 

anclas breus


Comença el compte enrere per el circuit MedCup
 
El torneig compte amb 4 llegendes que sumen entre ells ni més ni menys que 17 medalles
 
Des del seu naixement el 2005, el Circuit MedCup ha aconseguit atreure a campions del món, regatistes d'America's Cup, regatistes oceànics i medallistes olímpics. I aquest any, les TP52 Sèries convoquen a tres nous equips de l’America's Cup que porten al Circuit a quatre llegendes olímpiques que sumen entre ells ni més ni menys que 17 medalles. El Village Públic del Trofeu de Portugal obrirà les portes el dissabte 8 de maig, jornada en què la flota romandrà amarrada en la Marina de Trenqueu, amb accés lliure als pantalans per al públic visitant. L'organització apunta el començament de les regates en aigües de la població portuguesa de Cascais per al dimarts, 11 de maig.

SBC / ePN

OPINA -TORNAR