El Govern regula els permisos temporals de navegació per a embarcacions d’esbarjo
 
El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del Ministeri de Foment, el Reial Decret pel qual es regula l'atorgament dels permisos temporals de navegació per a determinades embarcacions d’esbarjo

20/05/2010

A fi de facilitar l'activitat del mercat nàutic, el principal objectiu d'aquesta nova disposició és establir un procediment simplificat, àgil i molt ràpid que permeti l'ús de les embarcacions que vagin a exhibir-se en exposicions, salons nàutics o locals comercials del ram.
També permet la realització de les proves de comparació i comprovació de dites embarcacions per part de l'adquirent i el seu trasllat entre ports espanyols, mitjançant la creació d'un sistema molt similar al de la matricula verd dels automòbils.
En el seu conjunt, el Reial Decret conforma un procediment que ha d'iniciar-se mitjançant la presentació d'una sol·licitud davant la Direcció General de la Marina Mercant, via telemàtica o a través dels seus òrgans perifèrics.
La Direcció General de la Marina Mercant, en el termini de 15 dies, resoldrà la sol·licitud, atorgant -en el cas que sigui favorable- un permís provisional per un termini de sis mesos.
Aquest serà susceptible de pròrroga, prèvia petició, per períodes iguals al del permís inicial, alhora que establirà un senyal identificatiu de l'embarcació i dels requisits que han de complir les seves tripulacions.

 
SBC / Agencies

OPINA -TORNAR  

anclas breus

El sector nàutic aporta al PIB asturià el doble que la pesca, assegura la patronal
 
L'activitat econòmica entorn de les embarcacions d’esbarjo genera 2.610 ocupacions a Astúries, segons les empreses
 
20/05/2010

L'aportació al PIB asturià del sector nàutic és de 126 milions d'euros anuals, segons estimacions de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN), que també sosté que 2.610 ocupacions depenen directa o indirectament d'aquest sector a Astúries. Segons aquestes xifres, l'activitat econòmica generada entorn de les embarcacions d’esbarjo és el doble que la de la pesca (la seva aportació al PIB asturià va ser de 55,4 milions d'euros, segons dades oficials de 2007), a la que també supera en ocupacions (1.776 en la pesca asturiana el 2008). Respecte al PIB asturià, que l'any passat va sumar 22.700 milions d'euros, el sector nàutic aporta un 0,55%, segons les dades d'ANEN. En el conjunt d'Espanya, l'aportació al PIB d'aquest sector és de 5.536 milions d'euros i del mateix depenen 115.000 ocupacions. Es tracta de “una aportació al PIB que supera a la de la construcció naval o a la del transport marítim”, segons va afirmar el director general d'ANEN, Alejandro Landaluce, que va participar en un dels actes del Dia Marítim Europeu a Gijón. 

SBC / Ine.es

OPINA -TORNAR  
 

anclas breus

El Saló Nàutic de Barcelona convoca la seva pròxima edició
 
El certamen es celebrarà del 6 al 14 de novembre de 2010 al recinte de Gran Via i en el Port Vell de Barcelona, on s'instal·larà l'Exposició Flotant
 
07/05/2010

El saló de referència de la nàutica espanyola i un dels primers d'Europa ha posat data a la seva pròxima edició. Segons apareix ja reflectit en la seva pàgina web, la cita empresarial es celebrarà del 6 al 14 de novembre de 2010 al recinte de Gran Via i en el Port Vell de Barcelona, on s'instal·larà l'Exposició Flotant i la seva convocatòria suposa el començament de la campanya comercial anual dels expositors. D'aquesta manera, la trobada empresarial que suposa el 70% de les vendes del sector al nostre país (segons dades de la pròpia organització) comença el compte enrere d'una nova edició, que arriba en un any convuls per la situació econòmica i amb unes dades comercials del sector que durant els tres primers mesos, va llançar xifres de matriculacions a Espanya d’un -5,9% menys en relació amb la xifra aconseguida en el mateix període de l'any anterior. L'organització ja ha obert el termini d'inscripcions en la seva pàgina web per a les empreses que vulguin exposar en el certamen de Barcelona.

SBC / ePN

OPINA -TORNAR  

anclas breus

Un submarí que extreu energia del vaivé del mar
 
Les aigües de Canàries acullen les proves del revolucionari Projecte Welcome
 
08/05/2010

Les aigües de Canàries seran en les pròximes setmanes l'escenari d'una prova revolucionària relacionada amb les energies renovables: determinaran el grau de fiabilitat del Projecte Welcome, un submarí unit a un sistema de boies dissenyat per convertir el vaivé de les onades en electricitat gràcies a l'aprofitament de l'anomenada energia undimotriz. El model, valorat en 1,5 milions d'euros, ha estat desenvolupat per l'empresa barcelonina Anortec i es posarà en pràctica en unes setmanes a la Plataforma Oceànica de Canàries (Plocan), situada a uns dos quilòmetres del litoral de Las Palmas de Gran Canària. Aquesta estrella de la innovació espanyola, que disposa de finançament nacional i europeu, ha generat grans expectatives de futur davant l'urgent repte de les energies netes.

SBC /La opinión de Tenerifre

OPINA -TORNAR   
 

anclas breus

La crisi colpeja al sector nàutic i enfonsa la demanda de nous amarraments a Castelló
 
L’Autoritat Portuària rehabilita 120 amarraments mentre manté paralitzada l'execució de noves marines davant els efectes de la recessió econòmica

Mayo/2010
         
L'Autoritat Portuària de Castelló ha habilitat 120 amarraments en el Real Club Nàutic. Ho ha fet en un moment en què el sector d'embarcacions d’esbarjo es troba de cap a caiguda. Prop de 30 vaixells del port de Castelló estan a la venda i dues empreses nàutiques han tancat. El president del Real Club Nàutic, José Antonio de Francia, va assenyalar que la crisi ha tocat de ple al sector. “Està enfonsat. La primera cosa que un ven si té problemes és el cavall i després el vaixell”, va manifestar De Francia, qui va advertir que unes 30 embarcacions s'han posats a la venda en aquest sentit. Així mateix, el Nàutic manté paralitzat el pla d'ampliació. El port ha anul·lat també l'execució d'una tercera marina. I és que les previsions optimistes que manejava Port Castelló el 2007 respecte a la demanda futura de nous amarraments se n'han anat al trast per la crisi. De Francia va recordar que el Nàutic de València ha entrat en suspensió de pagaments per les seves obres d'ampliació, una actuació que va contemplar Castelló però que va aturar a temps.
 
SBC / levante-emv.com

OPINA -TORNAR  

anclas breus


La nova embarcació de Salvament Marítim per a la costa catalana culmina un pla de 1.000 milions
 
L'embarcació d'intervenció ràpida, que  prestarà servei en la franja costanera entre França i València, culmina el Pla Nacional de Salvament 2006-2009 en el que s'han invertit més d'1.000 milions d'euros
 
12/05/2010

El director d'operacions de Salvament Marítim, Jesús Uribe, va indicar que la 'Guardamar Polimnia' va més enllà de les embarcacions de salvament botades fins avui, tant per les seves majors dimensions (32 metres) com per la seva capacitat de permanència al mar, que aconsegueix els cinc dies de recerca i una autonomia d'1.300 milles, gràcies a un dipòsit de 18.000 litres de combustible, enfront dels 2.500 de les seves antecessores. També passa de tres a vuit tripulants. Amb gairebé 5.000 cavalls de potència, hèlices tradicionals i 20 tones, "és com un petit remolcador", dotat també de sistemes de visió nocturna per localitzar persones o embarcacions "per diferència de temperatura".

SBC / Agencies

OPINA -TORNAR  

anclas breus

 
Assemblea general del Club Nàutic l’Estartit
 
Un dels punts que va despertar més interès és la renovació de la concessió, on es va exposar en detall els passos a seguir i tot el que s’ha fet fins al moment
 
25/04/2010

El dia 24 d’abril va tenir lloc l’Assemblea General del Club Nàutic Estartit, que es va celebrar a les pròpies instal·lacions del port, on es va donar a conèixer el que s’ha fet durant l’any 2009 i les millores que es duran a terme durant el transcurs del 2010. Un dels punts que va despertar més interès entre els participants és la renovació de la concessió, on es va exposar en detall els passos a seguir i tot el que s’ha fet fins al moment.
 
SBC / CN L’Estartit

OPINA -TORNAR  

anclas breus

 
El Club de Vela Blanes presenta la documentació per la renovació del Contracte de Gestió de Concessió del Club
 
El lliurament es va fer efectiva el passat 26 de març a Ports de la Generalitat
 
05/04/2010

El dia 26 de març el Club de Vela Blanes va fer el lliurament, a Ports de la Generalitat, de la documentació exigida per a la tramitació de la sol·licitud del Contracte de Gestió de la Concessió del Club. Entre els documents lliurats hi ha el projecte de millora i reordenació del port i la construcció de la nova escola de vela entre d’altres. Va ser el mateix gerent del Club, Carlos Ramos, el que va lliurar la documentació pertinent.
 
SBC / CVB

OPINA -TORNAR