Alguns clubs nàutics podràn prorrogar les seves concessions sense necessitat de presentar-se a concurs
 
Simancas ha revelat que la reforma de la Llei «proporciona a la nàutica esportiva un marc normatiu privilegiat»
 
06/05/2010

Els clubs nàutics amb instal·lacions portuàries als ports d'interès general de l'Estat podran prorrogar les seves concessions sense necessitat de presentar-se a un concurs públic. Així ho ha assegurat Rafael Simancas, portaveu del Grup Parlamentari Socialista en la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats, a la seu del PSOE, en la que ha explicat les principals reformes de l'actual Llei en règim i serveis econòmics dels ports d'interès general de l'Estat, l’aprovació de les quals tindrà lloc en el ple de la cambra dintre de poques setmanes.
 
Simancas ha revelat que la reforma de la Llei “proporciona a la nàutica esportiva un marc normatiu privilegiat”, reflex, ha dit, “del compromís del Govern d'Espanya i del legislador en suport a la promoció de l'esport i la formació esportiva”.
En aquest sentit, el portaveu del PSOE va enumerar “la sèrie d'avantatges” que recull la nova Llei, tals com l'exempció de la taxa d'activitat a entitats sense fins lucratius i d'interès esportiu (clubs nàutics); la bonificació de la totalitat de la taxa de senyalització d'ajuda a la navegació per a vaixells de vela de fins a 12 metres d'eslora (abans eren 7 metres) i per a vaixells de motor fins a 9 metres d'eslora (abans eren 7 metres també) i la bonificació d'un 30% en la taxa d'ocupació per a clubs nàutics sense fins de lucre. A tot això s'uneix el fet que, en paraules textuals de Simancas, “tots els ports esportius en què la vela sigui determinant no necessitaran concurs per a la pròrroga de les seves concessions”.

SBC / Diario Marítimas

OPINA -TORNAR