Catalunya, primera nació del món en èxits de la vela esportiva

En total a casa nostra s'han celebrat més de vuit-centes competicions, entre Campionats de Catalunya, Copes i Campionats d'Espanya, d'Europa i del Món, amb una gran acollida internacional

Oct 2012

Catalunya vela món
Durant aquest any 2012, Catalunya ha esdevingut la primera nació en assolir un important nombre d'èxits en la vela esportiva, amb onze Campions del Món, catorze d'Europa i vint d'Espanya. Aquests excel·lents resultats s'han de sumar al fet que Catalunya és la primera potencia organitzativa mundial amb la celebració de cinc mundials, set europeus i més dotze regates internacionals d'alt nivell per temporada.

En total a casa nostra s'han celebrat més de vuit-centes competicions, entre Campionats de Catalunya, Copes i Campionats d'Espanya, d'Europa i del Món, amb una gran acollida internacional. A l'actualitat la Federació Catalana de Vela té un total de més de vint mil esportistes federats, mentre que la Xarxa de l'Escola Catalana de Vela compta amb més de 54 centres en els que s'imparteixen cursos a més de 95.000 alumnes, el 60% dels quals són menors de 16 anys.

Aquesta tasca i els grans resultats que s'estan obtenint es duen a terme, principalment, als més de cent clubs pertanyents a la Federació Catalana de Vela, els quals esdevenen institucions directament implicades amb els seus respectius municipis, formant part de la vida associativa local. A l'actualitat, un important nombre d'Ajuntaments utilitzen les instal·lacions dels clubs per impartir classes de vela als nois i noies del municipi, fet que en situacions de crisi com l'actual constitueix un ajut per a les administracions públiques.

Així, en la cloenda del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, la Federació Catalana de Vela va retre homenatge als esportistes i entitats catalanes que al llarg d'aquest any han protagonitzat grans resultats. Destaquen les nou medalles d'or i tres de bronze en Campionats del Món; sis medalles d'or, quatre de plata i set de bronze en Campionats d'Europa, mentre que 12 clubs del nostre litoral han estat distingits per haver format campions d'Europa i del Món.

La vela catalana 2012, a més, va reconèixer als quatre esportistes espanyols que van assolir les medalles d'or als Jocs Olímpics de Londres i a l'esportista català, Paco Llobet, que va participar en el Jocs Paralímpics.

Dels esportistes destaquen, Silvia Roca, Carlos Robles, Adriana Rodés, Lucia Brugman, David Charles, Alex Charles i Toni Bonet participen en el programa de preparació que la Federació Catalana de Vela ha iniciat de cara als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro l'any 2016 i que ja s'ha iniciat en el Centre Internacional de Vela de Barcelona.

SBC-FCV

TORNAR