Jornada de marcatge de tonyines al CN Cambrils en col·laboració amb l'ACPR

El treball de recerca està destinat a recol·lectar material genètic d’exemplars de tonyina nascudes aquest mes de juny al Mediterrani

18/10/2013

marcatge2 (2) cambrils
El Club Nàutic Cambrils ha celebrat el dissabte 19 d'octubre la Jornada anual de marcatge de peixos. Un esdeveniment que s’organitza en col·laboració amb l'Associació Catalana per a la Pesca Responsable (ACPR) per a l'estudi dels túnids a les nostres costes.

La jornada arrencava a les vuit del matí amb la reunió de patrons i la sortida de les embarcacions a les nou. Les tripulacions van estar pescant durant tot el matí i marcant les peces. El treball de recerca està destinat a recol·lectar material genètic d’exemplars de tonyina nascudes aquest mes de juny al Mediterrani per tal de tenir una mostra genètica d’aquests. Més tard es compara amb exemplars capturats a l’Atlàntic i al Cantàbric per esbrinar el seu origen. Actualment s’ha descobert que el 90% dels exemplars juvenils que captura la flota basca al Cantàbric són nascuts al Mediterrani i el 10% provenen del golf de Mèxic, és a dir, del Carib. La resta de captures de dissabte es van marcar amb marques tipus espagueti de ICCAT destacant les Bacoretes, Bonítol, Melva i una Llampuga.

L’Associació Catalana per a una Pesca Responsable va néixer el 1999 per a defensar als pescadors recreatius de la pretensió del Ministeri de prohibir la pesca de la tonyina i els carrets elèctrics. Des de llavors treballa per a vetllar els interessos del pescadors recreatius.


SBC-CN Cambrils

TORNAR