Vint-i-un ports catalans reben la bandera blava de qualitat europea

08/07/2009

Vint-i-una banderes blaves van ser lliurades el passat mes de juliol a diversos Ports Esportius de Catalunya en reconeixement a la gestió mediambiental i de qualitat en les instal·lacions portuàries. L'acte va ser presidit pel sr. Manel Nadal, Secretari de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya i va tenir lloc en les instal·lacions del Club Nàutic Estartit. L'Acte de lliurament va ser obert amb paraules de benvinguda per l'Alcalde de Torroella de Montgri, Sr. Josep Maria Rufí, i el Sr. Jordi Ponjoan, President del Club Nàutic Estartit. Els guardons van ser lliurats pel sr. Nadal, l'Alcalde de Torroella de Montgri, el Sr. Oriol Balaguer, Director General de Ports, Aeroports i Costos de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Dolors Rodriguez, gerent de Ports de la Generallitat, el President del Club Nàutic Estartit i el Sr. Alfonso Echegaray Viicepresident Primer De la Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics.

Els vint-i-un ports guardonats van ser el
Club Nàutic de Llança, Club Nàutic Port de la Selva, Port Esportiu de Roses, Marina Empuriabrava, Club Nàutic l'Escala, Club Nàutic l'Estartit, Marina Palamós, Club de Vela Blanes, Consorci Port Mataró, Marina Port Vell, Port Olimpic de Barcelona, Port Ginesta, Club Nàutic Garraf, Port Aiguadolç Sitges, Port Segur-Calafell, Port Torredembarra, Club Nàutic de Salou, Club Nàutic de Cambrils, Club Nàutic Hospitalet-Vandellos, Club Nàutic l'Ametlla de Mar, i Club Nàutic l'Ampolla.

Al finalitzar el lliurament dels guardons va intervenir el Sr. Alfonso Echegaray, que va fer un elogi al Club Nàutic l'Estartit com pioner i guia per als Ports Esportius Catalans en la gestió mediambiental, destacant també l'esforç fet per tots els ports de Catalunya en els temes mediambientals i de qualitat. Va fer especial èmfasi en les relacions entre l'Administració Portuària de Catalunya, i l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, en el sentit de continuar col·laborant pel bé dels Ports i els seus usuaris, especialment en els temps de crisis que vivim.
La clausura de l'acte va córrer a càrrec del Sr. Manel Nadal, Secretari de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, felicitant a tots els guardonats, anunciant la pròxima aprovació d'obres en els ports de Llança i Blanes, agraint a la Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, les estretes relacions que sempre han mantingut, i que sens dubte se seguiran mantenint. També va tenir paraules de felicitació per la gestió que han fet tots els ports esportius afectats pels temporals, que en un temps record, han aconseguit reparar els desperfectes que en alguns casos van ser molt importants.

IMG_1926