El Club Nàutic Cambrils seu de la I Copa Catalana de Vela
06/10/2009

Els passats dies 10 i 11 d'octubre el CN Cambrils va organitzar la I Copa Catalana de J80. Cal recordar que aquesta es la primera vegada que s’ha celebrat una competició d’aquestes característiques a Catalunya. La competició comptava amb la participació de 40 regatistes provinents dels principals clubs nàutics de Catalunya i Andorra que sota unes condicions meteorològiques perfectes van poder celebrar les sis proves programades del trofeu.
La primera edició d'aquest trofeu ha estat guanyada amb un domini absolut per l'embarcació Crocs de Javier Aguado del RCN Barcelona.
 
 
L'Ajuntament de Lloret condemnat a pagar 51.208 euros al Club Nàutic Cala Canyelles
08/10/2009


El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona va condemnar l'Ajuntament de Lloret de Mar a pagar un total de 51.208,2 euros al
Club Nàutic Cala Canyelles pels desperfectes que va causar la caiguda d'un pi a sobre el bar de l'entitat. L’estira-i-arronsa judicial ha passat per diversos jutjats desde el 19 de juliol de 2003, quan va tenir lloc l’accident. La sentència condemna el consistori a pagar 48.174,08 euros pels danys materials i 3.034,12 pel lloguer del local deixat de percebre.
 
 
 

El CN Vilanova acollirà la IV edició del Trofeu Tanit
13/10/2009

Els dies 17 i 18 d'octubre el CN Vilanova acollirà la quarta edició del Trofeu Tanit, una regata de vela organitzada per l'Associació de Dones Navegants Tanit i reservada a tripulacions únicament femenines que en aquesta ocasió competiran a bord de la clase J80 i en Optimist, l'altra gran aposta de la regata que s'obre a la flota infantil. 
La participació serà d'autèntic luxe, amb una flota encapçalada pel Retmar de la campiona mundial Mónica Azón, i amb altres reconegudes regatistas i habituals en el Trofeu Tanit com Cristina Zander amb el Natura Bissé, Amparo Mollá amb el PHB o Cleo Pérez amb La Vanguardia. 
Pel que fa a la classe infantil Optimist, contarà amb la presència d'embarcacions procedents del CN Vilanova, CN El Masnou, CN El Balís, Altafulla, Garraf i Salou.
El lliurament de trofeus tindrà lloc amb la presència de representants de l'Ajuntament de Vilanova, Club Nàutic Vilanova, Federació Catalana de Vela, RFEV i l'Associació de Dones Navegants Tanit.
 
  

 
Espanya, primer país de la UE en prohibir la pesca de taurons martell i guineu

06/10/2009
 
Espanya es converteix en pionera de la Unió Europea en la regulació de pesca del tauró martell i el tauró guineu. El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí publicava el 5 de octubre al Butlletí Oficial de l’Estat la prohibició d’aquest tipus de pesca. La satisfacción generalitzada de les associacions de defensa del medi ambient s’han fet patents així com la resposta inmediata d’Oceana, organització internacional en defensa dels oceans, que ha volgut felicitar al Ministeri per la mesura adoptada ja que “salvarà més de 15.000 exemplars de tauró a l'any en les nostres aigües”.
La nova ordre ministerial entrarà en vigor l’1 de gener de 2010 i serà aplicable a tota la flota espanyola sense importar la seva ubicació.
 


La Llotja Marina Charter guanya el concurs per a l'explotació dels amarradors del moll Llotja del port de Palma

28/09/2009

La Comissió Tècnica de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB), encarregada d'informar sobre les ofertes presentades al concurs públic de gestió de llocs d'amarratge per a embarcacions de lloguer al moll de la Llotja del port de Palma de Mallorca, ha proposat a l'empresa La Llotja Marina Charter, S.L. com la "més favorable", després d'excloure l'altra oferta presentada per incompliment de les bases del concurs.
La Llotja Marina Charter, S.L es una societat constituïda per 10 empreses del sector del lloguer d'embarcacions d'esbarjo i explotarà una instal·lació nàutic-esportiva al port de Palma de 16.000 metres quadrats de mirall d'aigua i de 2.197 metres quadrats de superfície en terra, que inclouen dos pantalans.





INICI