Traves a les regates d’Altura
 
La Real Federació Espanyola de Vela impulsa noves mesures de seguretat que desperta el rebuig per part dels regatistes
 
17/10/2009 
       
La nova mesura, que afecta especialment els regatistes d'altura, impulsada aquest octubre per la Real Federació Espanyola de Vela (RFEV) ha despertat la polèmica i la confusió en l'àmbit de la nàutica esportiva nacional.

Tot ha estat degut al fet que la Federació Espanyola anunciava en un comunicat les dates del primer curs dirigit als regatistes sobre seguretat, salvament marítim i primers auxilis, alhora que informava que la seva realització serà “obligatoria per poder participar en les modalitats de
Solitari, A Dos i regates de Altura”.

mail
La mesura, afirma la RFEV, és extensible a les regates tant de caràcter nacional com de caràcter internacional, en qualsevol de les tres modalitats que especifica la nota. A partir d'ara serà necessari realitzar aquest curs per participar en regates com la popular ‘Ruta de La Sal',  encara que estigui considerada en el Grup 3 i malgrat que el curs homologat per la ISAF obligui a realitzar-ho només a tots els tripulants de les embarcacions per a la categoria 0, i com a mínim al 30 % dels tripulants en les categories 1 i 2.
 
La mesura ja ha aixecat polèmica entre algunes associacions de regatistes que participen en aquests tipus de competicions. Una de les més sorpreses per la notícia ha estat ANAM (Associació de Navegants d'Altura Mediterrani), que ha declarat no saber res d'aquesta mesura i la total absència d'informació per part de la Real Federació Espanyola, tenint en compte que aquesta és una de les proves més afectades per la mesura en ser una de les més participatives del país.
 
D'altra banda el que més ha sorprès a la comunitat de regatistes de Altura és que el CEAR de Santander, un centre de tecnificació de la vela, és l’únic lloc del país on es pot realitzar el curset. El primer curs de ‘Special Regulations' de la ISAF tindrà lloc els pròxims dies 20, 21 i 22 de novembre i tindrà un cost de 450€.
 
SBC comunicación/Periódico Náutico


OPINA - TORNAR