La Ressaca de la Copa América

Resten vuits 6.000 dels 20.000 punts d’atracada disponibles a València

Octubre 2009

Els vaivens econòmics i conjunturals com l'aparició de la a Volvo Ocean Race i de la Copa Amèrica, l'èxit de la competició i especialment les expectatives de repetir, les disputes judicials per aquest fet, i el resultat final de la fuga de l'esdeveniment cap a Orient Mitjà han estat tan brutals que dels 4.000 amarraments en tràmit fa uns mesos no es preveu tirar endavant cap, tenint en compte que ja actualment resten buits 6.000 dels 20.000 punts d'atracada disponible a les instal·lacions marítimes valencianes.

L'auge del furor nàutic a València es va produir en gran part per l'adjudicació de la Comunitat com a seu de la Copa Amèrica, en menys de tres anys, es va incrementar l'espai habilitat per atracar embarcacions d’esbarjo prop d'un 20%. D'aquesta manera, tot va quedar llest per aprofitar l'estirada de la Copa, amb la posterior arribada de la crisi. Un altre dels problemes després de la exitosa competició, va ser que Ernesto Bertarelli i Larry Ellison es van embrancar en un litigi que ha frustrat la continuïtat de la Copa en la comunitat valenciana després de la decisió de portar a Orient Mitjà la disputa entre l'Alinghi i l'Oracle.

D'altra banda l'alcaldessa de València, Rita Barberà, espera veure pal·liat aquest excés d'amarraments amb l'arribada de l'AVE de Madrid a València. Segons Barberà aquest fet serà transcendental per a l'activitat del Real Club Nàutic de la ciutat ja que “el Club Nàutic de València serà el Club Nàutic de Madrid i el mar de València serà el mar de Madrid”.