El Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs recolza la preservació del fons marí

11/10/2009 - SBC comunicación

El Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs juntament amb la col.laboració de l’Ajuntament van organitzar el passat 10 d’octubre la 13a Jornada Ecològica Amics del Mar. En l’activitat van participar un total de 25 submarinistes els quals, fent front a un estat advers del mar amb un fort onatge, van extreure del fons marí fins a 900 quilos de tot tipus de residus: pneumàtics, gots de plàstic, eines, fustes, restes de menjar, lones de plàstic, etc.

OPINA - TORNAR

El Congrés dels Diputats avala la reforma de la Llei de Ports

16/10/2009 - SBC comunicación
 
El projecte de la Llei de Ports ha donat una passa endavant per a la seva aprovació definitiva en el ple del Congrés dels Diputats, segons publica el periòdic Europa Sud.
“El projecte de Llei de Ports va donar ahir una passa endavant cap a la seva aprovació definitiva, en ser rebutjades per una àmplia majoria de vots les esmenes a la seva totalitat presentades per Esquerra Republicana i CiU en el ple del Congrés dels Diputats. Es tracta d'una llei que permetrà avançar cap a un model de futur del sector portuari que estableixi “un marc estable i consensuat” per a “una gestió eficaç i una reducció dels costos portuaris”, segons el ministre de Foment, José Blanco”.

OPINA - TORNAR


Junta d’Andalusia crearà més de 500 nous amarraments
8/10/2009 - SBC comunicación / Europa Press
 
La Junta d'Andalusia crearà 565 nous punts d'amarrament per a embarcacions d'esbarjo a la Ría de Piedras a la província de Huelva, segons va presentar el director de l'Agència Pública de Ports d'Andalusia, José Salgueiro. D’aquesta manera l'àmbit portuari de la Ría passarà a tenir una ocupació màxima de 2.565 embarcacions de recreació, 2.230 en atracades i 335 en ancoratges estables.
El Pla recull una inversió de 30,75 milions d'euros en set anys, dels quals el 35 % seria d'aportació directa autonòmica i el 65 % restant correspondria a la iniciativa privada. Actualment, Obres Públiques ja hi ha invertit cinc milions en actuacions de dragatge i zones nàutiques.
 
OPINA - TORNAR
   
 
Enginyers viguesos ideen una xarxa de comunicació per vaixells de pesca
7/10/2009 - SBC comunicación / Faro de Vigo

Investigadors de la Universitat de Vigo i de les empreses Wireless Galícia i Quobis apliquen la tecnologia WiMAX de banda ampla a l'entorn costaner. Una innovació que millorarà la qualitat de les connexions amb un menor cost i ofereix més serveis com internet, el control de la seguretat o la transmissió de dades meteorològiques. El sistema pot ser utilitzat de la mateixa manera per ports esportius, drassanes, estacions marítimes, embarcacions d'esbarjo, equips de salvament marítim o patrulles de vigilància duanera.

OPINA - TORNAR


L’associació Espanyola d’Estacions Nàutiques signa amb TUI pel futur del turisme nàutic
7/10/2009 - SBC comunicación
 
Almeria va acollir el passat nou d'octubre l'Assemblea General de l'Associació Espanyola d'Estacions Nàutiques, a on es va tancar el conveni de les 15 entitats que la conformen amb el touroperador TUI Espanya, un dels més importants del món per volum de facturació i de viatgers. La reunió, on es trobaven el director Operatiu d'Agència de TUI Espanya, Ian Livessy, així com el president de l'Associació Espanyola d'Estacions Nàutiques, Joan Albert Campos, suposarà l’impuls definitiu per al turisme nàutic i totes aquelles activitats relacionades amb l'esport al mar.
L'objectiu d'aquesta signatura no es queda a promocionar el turisme nàutic 'pur i dur', el lligat a la vela, sinó que amplia el radi d'accions de comercialització cap a tot tipus d'esports marítims, tals com el caiac, el busseig, les motos nàutiques, el submarinisme, espeleologia, etcètera.

OPINA - TORNAR
  

Empreses mallorquines busquen promocionar-se a Xile

9/10/2009 - SBC comunicación / Última hora

 
Empreses mallorquines de software  turístic i turisme nàutic, liderades per la Cambra de Comerç de Mallorca, han iniciat un procés de promoció i coneixement d'empreses xilenes per analitzar les possibilitats de negoci al país andí, ja sigui mitjançant la creació d'empreses mixtes, joint ventures, vendes directes o col·laboracions i assessorament. 
Els principals objectius de la missió eren, segons informa la Cambra, analitzar les regions Metropolitana i Valparaíso com futures places d'inversió conjunta entre empreses Xilenes i de Balears, a més d'identificar els futurs projectes I+D+I per a empreses de les Illes, amb instruments del Govern Balear, Comissió Europea, Govern Xilè, amb la possible participació d'empreses de Xile.
Un altre dels objectius d'aquesta missió era crear llaços entre les empreses balears i xilenes, que promoguin l'expansió de les empreses de turisme nàutic de Balears.
 
OPINA - TORNAR

 
S’encarrega un estudi sobre l'impacte de la navegació de motor al Mar Menor
15/10/2009 - SBC comunicación / Europa Press
 
 
L'Associació de Clubs Nàutics, Ports Esportius i Turístics, l'Associació de Nàutica de la Regió de Múrcia i l'Estació Nàutica Mar Menor van manifestar el passat 14 d'octubre la seva preocupació per conèixer i determinar la situació del Mar Menor i la seva problemàtica real, i per això han encarregat un estudi específic de la incidència de la nàutica en aquestes aigües.
Es tracta, en definitiva, que l'estudi determini quin es l’impacte de la navegació a motor al Mar Menor.
Luis Manzano, secretari general de l'Associació de Clubs i membre del Consell Rector de l'Estació Nàutica, va assenyalar que “no volem que es restringeixi sense justificació i sense un estudi previ la navegació al Mar Menor, el que volem és que es faci de forma adequada" afegint que “per prendre una decisió tan important és necessari saber com i on estem, d'aquí que hàgim encarregat l'informe”. 

 
OPINA - TORNAR