CONFERENCIA FINAL SEATRAINING
 
Gran participació de l’ACPET amb 19 representants dels ports catalans

27/10/2009
 
El passat 22 d’octubre es va celebrar a Valencia la conferencia final del Projecte Seatraining, acte del que ha sortit el Catàleg de Llocs de Treball, que tant ha agradat  i que tots els associats ja tenen. L’esdeveniment va comptar amb una gran participació de l’ACPET, amb l’assistència de 19 representants de diferents ports de Catalunya, sent la participació més nombrosa amb diferencia. Cal destacar les ponències de Gabriel de Sandoval, president de la Federació Espanyola d’Associacions de Ports Esportius i Turístics, sobre L’estat actual de la nàutica esportiva a Espanya. També va participar Xavier Mangrané, president d’Euromarina, amb dues ponències sobre El Punt de Vista de la Nàutica desde Europa i El Pla de Certificació, i Javier Adame, capità de la Marina Port Vell, parlant sobre El Catàleg de Llocs de Treball i nou sistema curricular.

DSCN0023
A part dels ponents de l’ACPET, va obrir la conferencia el Sr. Vicente Cerdá, director gerent de FEPORTS. També van participar el Sr. Rafael Ripoll, Secretari Autonòmic de Cohesió Territorial Relacions amb l’Estat i amb la UE i,  D. José Luis Fayos exposant La Influencia de la Formació  en la gestió de les instalacions nàutiques esportives i turístiques. El Sr. Julio Martínez, de FEPORTS, parlant sobre Experiències Pilot. Giuseppe Meli, de ASSONAUTICA, tractant el tema de la  Detecció de necessitats de formació, i també destacar el Sr. Carlos Torrado, gerent de la Conferencia Espanyola d’Associacions de Clubs Nàutics, que va parlar sobre El Pla de Formació.

Menció especial sobre la intervenció de Gabriel Martínez, president de l’Agrupació de Ports Esportius de la Comunitat Valenciana, que va exposar
La crisis als ports valencians que tenen 6 mil amarradors vuits sobre un total de 20 mil. Martínez va posar com a exemple a seguir a l’ACPET per la seva maduresa com a associació, que es resumeix en una profitosa capacitat d’unió i cohesió, i destacant les seves fluides relacions amb l’Administració.
DSCN0015
Contràriament va parlar de les deficients relacions que mantenen altres associacions, posant en evidencia que cap alt càrrec de l’administració portuària valenciana estigués present a la conferencia. També va agrair a la Sra. Rosa Busquets, Subdirectora General de Ports i Costes de la Generalitat de Catalunya, la seva presencia a Valencia al costat dels membres de l’ACPET.

Una de les manifestacions a destacar és que donat l’èxit que està tenint el projecte Seatrainig de formació del personal portuari, es treballarà per poder realitzar el Seatreining II, destinat a la formació del personal portuari de més alt nivell, i d’aquesta manera poder participar dels fons que la Comunitat Europea (CE) destina a aquestes activitats.

SBC comunicación / ACPET


OPINA - TORNAR