Aprovat el nou dic exterior del port de Llançà

El projecte de reforma ha de permetre donar major recer i incrementar les condicions de protecció generals al port

19/10/2009


Els usuaris i pescadors del Port de Llança veuran millorades les seves instal·lacions després de que Ports de la Generalitat ha adjudicat les obres que permetran construir el nou dic exempt exterior del port. El projecte de reforma ha de permetre donar major recer i incrementar les condicions de protecció generals al port i, així, poder oferir un millor servei als usuaris i garantir les activitats pesqueres i nàutiques quan hi hagin temporals. El projecte, que ha estat adjudicat a la UTE, Servià Cantó-Construcciones Rubau, suposarà una inversió de 4 milions d'euros i tindrà un termini d'execució de cinc mesos. El nou dic exempt exterior s'ubicarà en línia paral·lela al dic de recer actual.

2009-10-19_IMG_2009-10-19_14:48:11_415562
 El port de Llançà pateix una sèrie de problemes operatius per l'acció de les llevantades que impedeixen el funcionament eficaç de la instal·lació. L'objectiu del dic exterior és esmorteir la intensitat dels onatges de manera que l'energia produïda per les onades, arribi al dic de recer amb menys força. Per aquest motiu, aquest dic s'orientarà en direcció nord-sud per poder protegir el port de Llançà de les fortes llevantades.
 
Un cop analitzada la problemàtica derivada dels temporals i després de realitzar diversos estudis, sondejos i campanyes geofísiques i de caracterització ambiental de l'àrea d’actuació, s'ha decidit que la solució més viable per tal d'evitar l'acció dels temporals i reduir l'impacte visual és la construcció d'un nou dic exterior. Aquest dic estarà format per tres calaixos de formigó i tindrà una longitud de 116,45 metres, i una amplada de 17,5 metres. La distància entre el dic de recer actual i la nova infraestructura serà de 120 metres. Aquests tres calaixos es portaran construïts via marítima.

SBC comunicación/Ports de la Generalitat


OPINA - TORNAR