Llum verda a la licitació de les obres d’ampliació del port pesquer de Blanes

Ports de la Generalitat ha iniciat el procés de licitació del projecte constructiu de l’ampliació del port pesquer de Blanes


19/10/2009 

Tal com contempla el Pla especial del port de Blanes, les obres aprovades per Ports de la Generalitat comportaran la construcció d’un nou dic d’abric exterior així com el perllongament del contradic per tal de millorar la funcionalitat del port i les condicions de recer de la instal·lació. La reforma permetrà la reordenació de l’espai portuari i la dotació de noves instal·lacions i equipaments per als usuaris. El projecte compta amb un pressupost de 28,6 milions d’euros i un termini d’execució de vint-i-sis mesos.

PortBlanes_actu
El Pla especial, aprovat al desembre de 2006, respon a la necessitat d’ordenar el desenvolupament de la zona portuària i el seu creixement, d’acord amb el Pla de ports de Catalunya i amb la legislació vigent. El projecte preveu la construcció d’un nou dic exterior amb l’objectiu de reforçar l’actual dic d’abric i donar millor recer a les embarcacions amarrades al port. El nou dic de 595 metres de longitud permetrà ampliar la dàrsena pesquera i donar major superfície d’esplanada per a les activitats pesqueres i les activitats dels vaixells turístics locals. A més, es perllongarà el contradic per assolir major arrecerament a les instal·lacions portuàries.
 
Les actuacions d’aquest projecte es preveuen desenvolupar amb criteris de màxim respecte pel medi ambient. Així, en el traçat del nou dic s’evitarà l’impacte paisatgístic a la punta de Santa Anna, per això, el nou dic naixerà des del mateix punt on arranca el dic actual, amb l’objectiu d’evitar cap modificació a la línia de la costa. Per altra banda, es construirà un espigó adossat al contradic per garantir l’estabilitat de la platja.
 
El nou dic exterior farà possible la reordenació del sector pesquer i, a la vegada, donarà major espai perquè els pescadors puguin fer millor la seva activitat. Amb les obres que es portaran a terme s’ampliarà la dàrsena pesquera i se’n remodelaran els molls.
També s’impulsarà la integració entre la instal·lació portuària i el municipi amb un nou passeig per als vianants que anirà per sobre de les casetes de pescadors, que s’ubicaran en el nou dic de recer. A més, s’han de reordenar els vials de circulació interior del port i les zones d’aparcament. Amb aquestes obres es dotarà als ciutadans de nous espais d’ús públic i es millorarà la connexió entre el teixit urbà i el port. L’altra activitat que s’ha de reorganitzar i impulsar a través d’aquest projecte és el tràfic de passatgers dels creuers turístics locals. Aquests vaixells que naveguen entre els principals municipis de la costa gironina. Amb l’actuació prevista es destinarà una zona per a l’atrac dels vaixells turístics.

Planol_obresBlanesFOTO: Obres d’ampliació del port pesquer de Blanes

SBC comunicación/Ports de la Generalitat

OPINA - TORNAR