El projecte NINAM cala al Saló Nàutic de Barcelona

La intenció és sensibilitzar els empresaris nàutics sobre la importància de la navegació responsable per protegir la fauna i flora marina

NINAM
Els impulsors del projecte NINAM van assistir al Saló Nàutic de Barcelona per explicar aquest l’últim albirament de cetacis, mostrar les seves investigacions i contactar amb els clubs nàutics del litoral català per explicar l'aplicació que han desenvolupat que permet localitzar tots els albiraments de cetacis a la Costa Brava. La intenció és sensibilitzar els empresaris nàutics sobre la importància de la navegació responsable per protegir la fauna i flora marina.

Recentment els membres del Projecte NINAM van emportar-se una grata sorpresa mentre feien una de les tradicionals campanyes d'observació de cetacis. A uns 500 metres del Cap de Creus van albirar tres rorquals comuns que estaven alimentant-se en aquesta zona. Aquestes balenes són el segon animal més gran de tot el món –fa entre 22 i 25 metres– i es calcula que viuen uns 2.000 exemplars a tot el mar Mediterrani. "És un albirament excepcional perquè mai abans s'havien vist tres exemplars tant a prop de la costa i durant la tardor", ha destacat una membre de l'entitat, Gemma Gonzàlez. Des de la plataforma d'estudi ressalten que hi ha un gran desconeixement del cicle biològic d'aquesta espècie.


SBC-NINAM