ADIN, es mostra “moderadament optimista” pel creixement de les vendes d'embarcacions a Catalunya
 
“Aquests resultats positius respecte a la resta de l'Estat poden haver tingut la causa en què la Generalitat ha subvencionat parcialment l'impost de matriculació , pel que tornarem a demanar el seu suport per al pròxim Saló Nàutic”

02/09/2010
 
050
A Catalunya el primer semestre de l'any, de gener fins a juny, la venda d'embarcacions s'ha recuperat un 4,7% respecte a l'any passat. En nombres totals, s'han matriculat 691 unitats, 31 més que el 2009. Aquesta xifra esperançadora la jutja Oscar López, president de l'Associació  d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), “amb un optimisme moderat i com un senyal inicial de la recuperació del mercat que esperem que pugui seguir durant el segon semestre d'aquest 2010”.
 
Per demarcacions, Barcelona és on les matriculacions han crescut més, el 5,16%, seguida per Girona (4,86%) i Tarragona (2,22%). A més a més, Barcelona lidera un vegada més les matriculacions a l'Estat amb 448 embarcacions. La majoria d'altes estan dins el segment d'unitats de fins a 8 m, concretament el 84%.
 
Contràriament que a Catalunya, a nivell estatal les matriculacions segueixen a la baixa i han experimentat un descens del 3,75%: de 3.170 de 2009 han passat a 3.051 aquest any. “Aquests resultats positius respecte a la resta de l'Estat poden tenir la causa en què la Generalitat de Catalunya ha subvencionat parcialment l'impost de matriculació, pel que tornarem a demanar el seu suport per al pròxim Saló Nàutic al de novembre”, declara López.
 
Per la seva banda, Catalunya ha aconseguit augmentar el seu pes específic dins el mercat nàutic espanyol ja que concentra el 22,65% de les matriculacions de l'Estat, gairebé un 2% més que l'any passat. On la recuperació es fa també evident és en les matriculacions d'unitats de lloguer que han crescut un 36,54% en tot l'Estat, un punt més que a Catalunya (35,48%) que aglutina gairebé una quarta part de mercat del conjunt d'Espanya. “El creixement d'unitats de lloguer indica que aquest sector es recupera més ràpidament de la crisi i que té futur; estem convençuts que contribueix a potenciar un turisme de qualitat a Catalunya”, valora López. Per primera vegada les altes d'embarcacions dedicades al xàrter a la demarcació de Girona han superat a les de Barcelona.

 

SBC /ADIN

OPINA - TORNAR