La llibreria flotant més gran del món arriba al port de Santa Cruz de Tenerife
 
Els visitants podran elegir entre una selecció de 7.500 títols. La tripulació del Logos Hope està formada per persones de 45 nacionalitats, d'aquí que es conegui a aquesta embarcació com les 'Nacions Unides flotant'
 
02/09/2010

logos_hope_operacion_movilizacionEl 14 de setembre arriba al port de Santa Cruz de Tenerife el Logos Hope, un vaixell que porta a bord la llibreria flotant més gran del món, i una tripulació formada per 400 voluntaris que treballen de forma desinteressada en projectes d'ajuda a la comunitat.
 
Del 15 al 20 de setembre obrirà les portes a la població de Tenerife, de manera que els visitants podran elegir entre una selecció de 7.500 títols per a tota la família amb una àmplia varietat de categories que inclouen ciència, esport, hobbys, cuina, arts, economia, medicina, diccionaris, llenguatge, filosofia i religió.
 
La tripulació del Logos Hope està formada per persones de 45 nacionalitats, d'aquí que es conegui a aquesta embarcació com les 'Nacions Unides flotant'. La seva tripulació i els seus treballadors són tots voluntaris, perquè les seves despeses estan cobertes per familiars, amics i diferents organitzacions. El Logos Hope pertany a GBA Ships, una organització sense ànim de lucre situada a Alemanya que fa funcionar vaixells que naveguen per tot el món per portar coneixement, ajuda i esperança. Des de 1970 aquests vaixells, coneguts per les seves llibreries flotants, han visitat més d'1.400 ports en 160 països i territoris i han donat la benvinguda a més de 40 milions de visitants a bord.
 
La visió del Logos Hope és estendre les mateixes oportunitats de coneixement a tots per igual, expressar afecte i ajuda de forma pràctica a aquells que tenen necessitat, promoure la pau acceptant la diversitat i guiar les persones cap a una vida amb propòsit. Per a GBA Ships, "la pobresa és una trampa". "Aquells que estan atrapats no sols pateixen d'insuficiència econòmica, sinó també no tenen una educació i una assistència sanitària bàsica, els elements necessaris per trencar amb el cercle viciós de la pobresa. Pandèmies, desastres naturals i guerres afecten la qualitat de vida dels individus i el futur de societats senceres.  Les nostres comunitats als vaixells han dut a terme gran quantitat d'ajuda i projectes humanitaris", va assenyalar.
 
Dins i fora del vaixell s'imparteixen tallers i conferències sobre temes tan diversos com la família o la SIDA que proveeixen un nou ímpetu al canvi. La gran diversitat de literatura a bord també ofereix als visitants moltes oportunitats per al desplegament personal, va ressaltar GBA Ships. 
 
El Logos Hope va ser construït el 1973 i anomenat originàriament com 'Gustav Vasa'. En principi, va ser un ferri de passatgers que creuava les rutes del Nord de l'Atlàntic. El 1983, el vaixell va ser traspassat a 'Smyril Line', sent així anomenat 'Norröna' i viatjant entre les Illes Fèroe i Dinamarca. El 2004, Gba Ship's (prèviament 'Good Book for All') havia reunit els fons suficients per adquirir la nau i, tot seguit, es va sotmetre a una profunda renovació per a la seva nova finalitat. La paraula 'Logos' és grega, es coneix tradicionalment com "paraula, pensament, principi o discurs".

SBC /eldigitaldecanarias.es

OPINA - TORNAR